Nokia Glance nu va veni pe toate smartphone-urile Lumia cu WP8 [+VIDEO]

Nokia Glance nu va veni pe toate smartphone-urile Lumia cu WP8 [+VIDEO]

Desi este o functie software ce poate fi integrata cu usurinta, se pare ca nu va fi portata pe toata seria Lumia cu WP8.

Nokia Glance Bottom

Dupa ce am vazut pentru prima oara functia Glance anuntata de Nokia pentru unele dintre smartphone-urile lansate in ultimele luni, foarte multi posesori de au sperat sa beneficieze si ei de acest element.  Din pacate, se pare ca din cauza unor limitari hardware, odata cu update-ul Amber de WP8, nu toti utilizatorii de smartphone-uri cu Windows Phone se vor putea uita la ceas fara sa scoata gadget-ul din stand by. In special, utilizatorii de Lumia 520 si Lumia 521 (T-Mobile SUA) nu vor avea Glance pe telefon.

In rest, cei care au investit mai mult intr-un smartphone al companiei finlandeze vor primi cu siguranta functia utila descrisa in clipul de mai jos. In aceasta categorie intra cei care folosesc un Nokia Lumia 620, Nokia Lumia 720,Nokia  Lumia 810, 822, 920 sau 928. Mai exista o singura piedica. Daca aveti aparatul cumparat de la un operator de telefon, gen Orange sau Vodafone, acesta poate intarzia foarte mult distributia update-ului Amber/GDR2 din aceasta vara cu scopul de a-l personaliza. Din fericire, in cazul Windows Phone 8, pana la ora actuala nu am vazut fragmentarea specifica platformei Google. Ca urmare, daca Nokia va lansa update-ul, in maxim cateva saptamani ar trebui sa-l primiti si voi.

Pentru ca trebuia sa existe o logica pentru care posesorii de Lumia 520 nu vor avea Nokia Glance pe telefon, alta decat un procesor slab, raspunsul il aflam de pe WPCentral. Toate celelalte terminale cu WP8 ale companiei vin cu panouri AMOLED, nu LCD ca in cazul 520, de aceea pixelii pentru functia Glance pot fi luminati individual si nu afecteaza semnificativ autonomia aparatului. In schimb, un LCD IPS trebuie aprins integral pentru afisarea oricarui mesaj, fapt care se reflecta intr-un consum ridicat de energie.

Citește și: