Tim Cook la D11: CEO-ul Apple isi exprima viziunea asupra pietei IT [VIDEO]

In al doilea an la conferinta celor de la AllThingsD, in a raspune la niste intrebari dificile intr-un mod avizat.

Tim Cook AllThingsD D11

Am asteptat acest interviu cu interes si curiozitate si l-am vazut pe tot in speranta de a intelege mai bine modul in care CEO-ul Apple vede piata actuala de IT si produsele competitiei. Curiozitatea mi-a fost satisfacuta intr-un stil specific unui CEO care face eforturi foarte mari sa nu ,,dea din casa”.

Clipul de aproximativ 2 ore il puteti veda integral mai jos sau pe website-ul Wall Street Journal. In principiu este o colectie de . Cu toate ca acesta ofera cateva argumente pentru deciziile de business pe care Apple le-a luat in ultimii ani, o face fara a lasa loc de interpretari. Pana si raspunsurile legate de cota de piata a terminalelor cu Android au fost atat de bine elaborate incat aproape ca ai crede ca nu exista motive de ingrijoare in Cupertino vizavi de acest subiect.

Desi intregul interviu poate fi clasificat ca interesant de o persoana pasionata de brandul Apple si piata actuala de mobile, au mai fost cateva linii de interogare care nu trebuie trecute cu vederea de nimeni. Legat de Google Glass, de exemplu, Cook a adus foarte multe argumente legate de trendul oamenilor care fug de ochelari sau care percep acest accesoriu medical care pe un accesoriu de fashion pe care il pot alege dintre mii de optiuni. Acest aspect a fost relevant in contextul in care o pereche de ochelari Google sunt destul de ostentativi si vin intr-o singura forma si culoare, motiv pentru care liderul gigantului din Cupertino si-a exprimat rezerve clare legate de posibilitatea transformarii Google Glass intr-un succes de piata.

Chiar si cu referinte vagi la noi seturi de produse, este impresionant sa vezi CEO-ul unei dintre cele mai importante companii din lume vorbind doua ore fara sa scape aspecte bine definite referitoare la viitoarele sale produse.

10:00 30.05.2013
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video