Tim Cook considera panourile OLED groaznice

, 13 Feb, 15:20

Indirect, Tim Cook a raspuns in cadrul unei conferinte organizate de Goldman Sachs la o intrebare care ne macina de mult. Se pare ca Apple nu va folosi niciodata panouri OLED pentru dispozitivele mobile.

Tim Cook clasifica Display-urile OLED

,,Daca vrei sa cumperi ceva online vreodata si vrei sa stii ce culoare are, cum vor cei mai multi oameni, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa depinzi de culoarea afisata pe un display OLED”. Fara a fi neaparat provocat, Tim Cook s-a angajat la cateva afirmatii foarte agresive in cursul unei conferinte ce avut loc zilele trecute.  CEO-ul Apple a definit tehnologia OLED ca fiind „ingrozitoare” si a justificat aceasta afirmatie prin saturatia culorilor prezenta in aceste panouri ce are ca efect deformarea semnificativa a imaginilor.

Cum era de asteptat, in aceeasi conferinta, Cook a laudat calitatile panourilor Retina Display si mentionat simplu ca ofera ,,o calitate superioara”. A atras de asemenea atentia asupra faptului ca panourile folosite de Apple ofera o luminozitate dubla in comparatie cu ecranele OLED.

Desi de cele mai multe ori refuza sa raspunda la zvonuri legate de produsele companiei, Tim Cook a facut cateva afirmatii legate de smartphone-urile cu ecrane din ce in ce mai mari. Dupa ce a refuzat sa ofere detalii legate de urmatorul iPhone, tot el a criticat competitia care se axeaza pe dimensiuni si specificatii. A justificat aceasta reactie prin faptul ca respectivele companii ,,nu pot crea o experienta incredibila.” Ati avut vreodata sentimentul ca panourile OLED deformeaza culorile sau vi se pare ca afirmatile CEO-ul Apple nu au fundamente reale?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Cook are dreptate, saturatia culorilor este un dezavantaj cunoscut:

Wikipedia on Color balance issues OLED
Additionally, as the OLED material used to produce blue light degrades significantly more rapidly than the materials that produce other colors, blue light output will decrease relative to the other colors of light. This variation in the differential color output will change the color balance of the display and is much more noticeable than a decrease in overall luminance.[61] This can be partially avoided by adjusting colour balance but this may require advanced control circuits and interaction with the user, which is unacceptable for some users. In order to delay the problem, manufacturers bias the colour balance towards blue so that the display initially has an artificially blue tint, leading to complaints of artificial-looking, over-saturated colors. More commonly, though, manufacturers optimize the size of the R, G and B subpixels to reduce the current density through the subpixel in order to equalize lifetime at full luminance. For example, a blue subpixel may be 100% larger than the green subpixel. The red subpixel may be 10% smaller than the green.

OLEDurile de generatie noua rup tot, exact cum sunt mai bune panelurile IPS de generatie noua, care redau culorile mult mai bine.
E usor sa acuzi, dar mai trebuie sa si dovedesti.
Never say never, cucule 🙂 cook asta o ia razna de nervi ce are pe concurenta.
Luati un panel de pe orice ifon retina si comparati-l cu IPS-ul de pe acer S500,sa vedeti diferenta la claritate si culori, e normal sa vina un acer no name in telefonie si sa faca de ras toate telefoanele cu mar?
A avut careva experienta incredibila tinand un ifon in mana? nu prea cred. Sau poate bagat undeva si cu vibratiile pornite 🙂
Tim Cucu stie oare ce inseamna o experienta incredibila?

Eu ți-am scris despre un dezavantaj cunoscut al oledurilor noi sau vechi.

„Rup tot” nu este un argument – chiar tu spui ca trebuie sa dovedești …
In rest exprimarea ta tip „Gigi muschi” este trista.

Cam asta e exprimarea „baetilor” cu Android care nu au avut sansa in viata si intr-un final si-au permis doar un biet Android : sa denigreze .

„baetii” cu android asa cum zici tu, poate nu au vrut sa-si ia un iphone cu toate ca era superoferta la el. de ex acum aproape 2 ani un s2 era 600 de euro iar iphone 630 plus ca primeai un voucher de 150 euro. asa ca era mai ieftin iphone-ul pana la urma !

Da,fiecare tehnologie are avantaje si dezavantaje.la oleduri si plasma contrastul este fantastic,plasma mi se pare in continuare numarul 1 ,in afara de burn-in,la imagini statice este perfecta.Nu stiu in schimb de ce nu se reinventeaza panoul clasic cu fosfori,cu cate un mic led (sau 3) alb in spatele fiecarui pixel.Un fel de phosphor-led.Relativ simplu si revolutionar cred eu.Daca se gandeste cineva sa-mi fure ideea,e inregistrata la osim.Astept oferte. 🙂

pai am vazut deja cum sint ledurile:iti obosesc ochii cu culorile,atunci ce va fi cu un oled?sigur o sa fie mai rau.In opinia mea si nu numai cele mai bune paneluri sint neoplasmele si lcd-urile de tip super ips.Ar mai fi cele de tip zinc oxid de la apple dar pina apar alea,la ora actuala astea doua sint imbatabile punct.

Un video pentru toata lumea: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sJehexDPEsE

Incepe sa se creeze o prapastie mare intre apple si samsung, oare cine ramane in urma? 🙂

Raman uimit de cum evolueaza tehnologia.Inchipuiti-va peste un an un telefon samsung cu ecran oled fata,lateral, spate, cu dublu senzor foto-video, la care sa nu mai conteze cu care parte il asezi pe masa.:)

Reclama asta dovedeste ca suntem dependenti de tehnologie : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6OYTyl3ipgk
dedicata fanboilor si fanilor samsung, aka razboiul stelelor.:)

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail