Test foto: iPhone 5S – HTC One – LG G2 – Note 3 – Xperia Z1

Test foto: iPhone 5S - HTC One - LG G2 - Note 3 - Xperia Z1

Daca tot s-au lansat mai multe terminale importante in ultimele saptamani, cei de la Cnet Asia au facut un test foto, comparandu-le abilitatile foto cu .

iphone 5S vs HTC One vs LG G2 vs Samsung Galaxy Note 3 vs Sony Xperia Z1

Cnet a reusit sa puna mana pe cele mai importante terminale ale momentului in acelasi timp, asa ca a decis sa faca un test foto cuprinzator. Avand in vedere ca producatorii de telefoane insista din ce in ce mai mult pe aceasta caracteristica, mai ales atunci cand vine vorba de modele high-end, ar fi pacat sa nu ne formam o opinie concludenta vizavi de acest aspect.

In cazul de fata, sunt puse la bataie un Apple iPhone 5S, un HTC One, un LG G2, un si un Sony Xperia Z1. Este adevarat ca exista discrepante majore cand vine vorba de dimensiunea senzorului si de numarul de megapixeli intre modele. Acest criteriu nu conteaza insa foarte mult, avand in vedere ca reprezinta varfurile de gama ale celor cinci producatori.

Concluzia testului nu este nici pe departe una simpla. Desi toate smartphone-urile din test fac o treaba foarte buna in a inlocui un aparat foto compact, unele dintre ele genereaza rezultate mai impresionante in anumite contexte, in timp ce altele stralucesc la alt capitol.

iPhone-ul 5S iese in fata cand vine vorba de culorile naturale din fotografiile realizate cu blit.

G2 face o treaba remarcabila in majoritatea testelor, inseala insa un pic sistemul prin postprocesare automata a imaginilor in conditii de lumina redusa.

HTC One, cu un senzor de dimensiuni mai mari, impresioneaza cand vine vorba de capturi pe timp de noapte.

Galaxy Note 3 are un senzor generos de 13 megapixeli, din pacate, cand lumina nu este foarte generoasa incepeti sa simtiti un compromis fata de concurenta.

Xperia Z1, datorita senzorului de 21 megapixeli, daca lumina este suficienta poate captura cele mai spectaculoase cadre. Exista insa anumite momente cand un zgomot de imagine semnificativ devine vizibil.

Cu alte cuvinte, mai asteptati un an si doar un DSLR performant va mai reprezenta un motiv suficient sa nu faceti poze cu telefonul.

Sony Xperia Z1 mooncakea

Samsung Galaxy Note 3 mooncake

LG G2 Mooncake

HTC One mookcake

Apple iPhone 5 Smoocake

flashcompiled

macrocompiled

indoorcompiled

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: