TED 2013 – SpaceTop 3D, computerul transparent

TED 2013 - SpaceTop 3D, computerul transparent

In cadrul conferintei TED 2013 a fost dezvaluit un produs foarte interesant ce permite utilizarea de elemente digitale in interiorul monitorului, este vorba despre SpaceTop 3D. 

SpaceTop 3D - Computer Transparent

Acest computer transparent permite atingerea si utilizarea elementelor digitale, in interiorul monitorului. Studentul la MIT Jinha Lee lucreaza la acest desktop in colaborare cu Microsoft iar rezultatul este deja surprinzator daca tinem cont ca este doar in stadiul de concept. Computerul utilizeaza ca principiu de functionare, doua camere pentru a captura gesturile mainilor, in acelasi timp potiurmari activitatile pe ecranul transparent al monitorului.

„Computerul extinde interfata traditionala de desktop cu interactiunea umana si tehnici de vizualizare ce permiti tranzitia simpla dintre elementele 2D si cele 3D. SpaceTop 3D permite utilizatorilor sa deseneze in 2D sau 3D si sa manipuleze elemente ce plutesc in spatiul 3D din fata tastaturii.” explica Jinha Lee.

Lee explica ca daca citesti o carte virtuala poti folosi aceleasi gesturi pe care le faci cu o carte fizica, iar pe ecranul monitorului vei vedea ca tii in mana o carte reala. Computerul nu are nevoie de nici un dispozitiv ce trebuie purtat pentru a functiona, toate miscarile si comenzile se fac cu mainile si gesturile ochilor, iar totul este controlat de camere video. Spre deosebire de tehnologia 3D de exemplu care momentan are nevoie de o pereche de ochelari pentru a functiona la nivel optim, acest computer nu „pacaleste” ochiul uman ci chiar afiseaza o informatie virtuala pe care o poti controla. Aplicabilitatea acestui produs poate revolutiona industria PC-urilor si chiar si cea a gaming-ului care ar putea deveni cu adevarat imersiv.

SpaceTop, CHI 2013 (PREVIEW) from Jinha Lee on Vimeo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: