Sony lanseaza Xperia ZR, un Xperia Z mai mic

Sony lanseaza Xperia ZR, un Xperia Z mai mic

Pe sistemul ce e Galaxy S4 Mini pentru Galaxy S4, Sony a anuntat o versiune mai mica a cu numele de Xperia ZR.

sony smartphone xperia zr

Xperia ZR a beneficiat ieri de o lansare oficiala la nivel global. Noul gadget al celor de la Sony este un smartphone cu un ecran generos de 4,6 inici cu o  rezolutie nativa 720p. Pentru ca se pune un accent important in ultima perioada pe tehnologia folosita la ecran, noul ZR va fi dotat cu un panou OptiContrast OLED asistat de tehnologia Bravia folosita in televizoarele companiei, totul pentru o imagine cat mai clara in lumina naturala. Terminalul va fi construit in jurul unui procesor quad core SnapDragon S4 Pro tactat la 1,5 GHz si a 2 GB RAM. Nu va lipsi suportul pentru tehnologii precum LTE sau NFC.

Magia noului smartphone va fi legata de si abilitatea sa de a functiona fara probleme in apa la o adancime de pana la 1,5 metri. Practic, veti putea realiza filme Full HD sau veti putea captura cadre statice la o rezolutie de 13 megapixeli la calitate HDR. Senzorul folosit este un Exmor RS de ultima generatie folosit in compactele recente ale companiei, iar ca si beneficiu suplimentar exista un buton dedicat pentru activarea camerei.

Xperia ZR este versiunea internationala a lui Xperia A SO-04E, un smartphone anuntat pentru piata din Japonia. Din pacate, pentru nici una dintre versiuni nu avem inca un pret aproximativ.