Smart TV LG și violarea intimității fără acordul utilizatorului

, 21 Noi, 11:00

Deşi există o opţiune în meniul care implică dezactivarea transmisiei de informaţii către serverele companiei, aceasta nu face, de fapt, nimic.

LG Smart TV colectare informatii personale

Un blogger englez cu numele de DoctorBeet a postat zilele trecute un material generos vizavi de modul incredibil în care propriul  LG trimitea informaţii legate de conţinutul pe care îl urmărea către serverele producătorului. Această acţiune avea loc chiar şi după ce o funcţie ascunsă bine în meniul TV-ului, ,,Collection of watching info”, era dezactivată.

Studiul care a stat la baza articolului a implicat folosirea utilitarului WireShark de monitorizare a traficului de pe reţeaua locală. Nu a durat mult şi a devenit evident că TV-ul folosea conexiunea la internet şi pentru activităţi nu foarte evidente. Dacă respectivele log-uri expediate conţineau doar obiceiuri de vizionare ale posturilor TV, poate ar fi fost trecute cu vederea.

Problema majoră era legată de numele complet al filmelor rulate de pe stick-uri USB sau orice alt mediu. De dragul experimentului, a redenumit un film Midget_Porn_2013.avi şi l-a rulat. În câteva secunde, exact acelaşi nume de fişier trecea prin router către o serie de servere ale companiei. Demonstraţia acestei afirmaţii o puteţi vedea detaliată în captura de ecran Smart TV LG de mai jos.

Acum, e greu de apreciat dacă autorul articolului îşi dorea intens să creeze un scandal în jurul evenimentului. Mai degrabă, frustrarea majoră a intervenit probabil în momentul în care le-a scris celor de la LG, care după câteva zile au răspuns printr-un email foarte ostentativ. ,,The advice we have been given is that unfortunately as you accepted the Terms and Conditions on your TV, your concerns would be best directed to the retailer.” Așadar, din moment ce a fost de acord cu termenii şi conditiile de utilizare, singura soluţie era să meargă şi să se plangă la magazinul de unde a cumpărat produsul Smart TV LG.

Dacă vreţi să evitaţi astfel de activităţi suspicioase, cel mai bine ar fi să blocaţi prin router accesul la cateva adrese:

  • ad.lgappstv.com
  • yumenetworks.com
  • smartclip.net
  • smartclip.com
  • smartshare.lgtvsdp.com
  • ibis.lgappstv.com

Ca un bonus, după ce aţi blocat accesul TV-ului la acele URL-uri, veţi fi scăpat şi de reclame pe propriul Smart TV LG.

LG smart tv share info play habbit profiling

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail