Smart TV Alliance are program de suport comun pentru dezvoltatori

Smart TV Alliance are program de suport comun pentru dezvoltatori

Este clar ca marea miza a televizoarelor inteligente sunt aplicatiile, de aceea Smart TV Alliance a venit cu un program pentru dezvoltatori comun pentru toate platformele TV din cadrul aliantei.

Smart TV Alliance

Prin lansarea unui Developer Support Program, care sa faciliteze compatibilitatea multi-platform, Smart TV Alliance isi asigura o deschidere mai mare si un ritm mai alert pentru dezvoltarea de aplicatii. Practic, de acum dezvoltatorii nu vor mai fi nevoiti sa inscrie aplicatia la fiecare producator in parte, ci vor inregistra o singura cerere, valabila pentru intreaga alianta si care va viza toate platformele de aici. Mai multe informatii privind inscrierea aplicatiilor pot fi gasite la adresa developers.smarttv-alliance.org.

Important este si suportul tehnic, Smart TV Alliance anuntand un nou kit de dezvoltare sofftware – SDK 2.5, care va permite dezvoltarea aplicatiilor pentru toat platformele. Noul SDK 2.5 permite interactivitatea multi-screen intre aplicatiile mobile si versiunea 2.5 a Smart TV-urilor LG, TP Vision, Toshiba si Panasonic. Alianta va lansa, desi la o data inca nespecificata, si seria de specificatii 3.0, care include update-uri HTML5, Ultra HD si suport pentru caracteristici de tip Smart Home.

Smart TV Alliance a aparut in 2012, cu membrii fondatori LG Electronics, TP Vision (Philips) si Toshiba. Acum, Alianta are 19 membri, dintre care Vestel, Xumo, Warner Bros., Dolby, Opera Software, Realtek, Arcelik A.S., FPT Software si TPV Group, alaturi de co-fondatori si de Panasonic, ABOX42, IBM, Obigo, Qualcomm, Technisat si Yume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: