Samsung se apuca de smartphone-uri cu Tizen

Samsung se apuca de smartphone-uri cu Tizen
Alexandru Puiu
12:30 04.01.2013

Samsung se pare ca vrea sa-si diversifice portofoliul pe partea de smartphone-uri prin productia de terminale cu un SO bazat pe Linux intitulat Tizen.

samsung tizen prototip

Dupa ce si era evident ca , se zvonea ca Samsung va renunta sa mai produca atat de multe terminale cu Android. Zvonurile s-au confirmat si Samsung a confirmat pentru Bloomberg Businessweek ca in 2013 va imbratisa un nou sistem de operare pentru aparatele sale.

Tizen este numele noului SO ce va rula pe pana la sfarsitul acestui an. Dezvoltat in colaborare de catre Intel si Samsung, noul SO va fi construit in jurul unui nucleu Linux. Incercand sa atraga atentia asupra faptului ca nu vorbim de terminale entry-level, compania sud coreeana a definit viitoarele smartphone-uri ca fiind ,,dispozitive noi si competitive cu Tizen pana la sfarsitul anului”. Pentru a nu da dovada de inconstienta, in acelasi comunicat Samsung a mentionat ca lansarile respective vor fi totusi dependente si de conditiile din piata.

La capitolul zvonuri, o publicatie japoneza are informatii cum ca in luna februarie la MWC ne putem astepta sa vedem primele telefoane Tizen. Daca ar fi sa ghicesc, presimt ca Samsung isi va relansa un smartphone lansat recent in hainte de Tizen. Mai ramane sa vedem daca aceasta lansare va reusi sa ciunteasca performanta atinsa in piata in ultimii ani de iOS si Android.

Comentarii
loading...