Si HP intra in hora sistemelor Chromebook cu un produs din seria Pavilion

Si HP intra in hora sistemelor Chromebook cu un produs din seria Pavilion

In conditiile in care HP nu a mai fost la fel de constant in a-si mentine titlul cel mai popular producator de PC-uri, imbratisarea sistemelor de tip Chromebook e o tactica buna.

HP Pavilion Chromebook 14

Fara prea mult surle si trambite, HP a scapat pe site-ul oficial o pagina cu . Netbook-ul modern, cu sistem de operare creat de Google si un exterior produs de HP, va intra in piata ca Pavilion Chromebook 14.

Cu o data de lansare oficiala ce graviteaza in jurul zilei de 17 februarie,  va ascunde in spatele unui panou de 14 inci un ecran HD BrightView LED Backlit. Partea de procesoare va fi asigurata de combinatia dintre un CPU Intel Celeron 847 la 1,1 GHz, un GPU Intel HD si o memorie RAM de 2GB ce poate fi crescuta pana la 4GB. Un impuls suplimentar pe partea de performanta va veni din partea unui SSD de 16GB. La capitolul conectica va trebui sa ne multumim cu 3 porturi USB 2.0, o iesire HDMI, un port ethernet si un cititor de SD-uri. Pe partea de autonomie, bateria de 2500 mAh ar trebui sa ofere aproximativ aproximativ 4 ore de lucru neintrerupt.

Desi nu am vazut la retailerii de la noi rafturi pline de Chromebook-uri, cu creatii din ce in ce mai estetice si mai performante, un astfel de sistem ar putea fi solutia perfecta pentru cei care refuza cu indarjire sa-si ia o tableta pentru navigare pe internet, socializare, filme si poze.

Citește și: