13 nov. 2012 | 09:00

Si Acer pregateste un Chromebook

ACTUALITATE
Si Acer pregateste un Chromebook

Cu toate ca ne-am obisnuit sa vedem ideea de Chromebook asociata cu sisteme portabile produse de Samsung incepand cu primul model lansat in urma cu aproximativ 1 an si jumatate, se pare ca si alte companii vor sa se alature acestei categorii de produse certificate Google.

Acer C7 Google Chromebook

Google a anuntat printr-un comunicat ca va incepe comercializarea pe Google Play a unui Chromebook produs de Acer intitulat C7 Chromebook. Noul model creat de Acer este un sistem cu o configuratie decenta, in plus va puteti face o parere legata de aspectele estetice ale sistemului din imaginea de mai sus.

Contra unui pret de doar 200 dolari, noul Acer C7 Chromebook vine cu un panou de 11,6 inci cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli. Este propulsat de un procesor Intel Core cu grafica integrata inca necunoscuta, iar ca periferice are o camera HD, WiFi Dual-band, si HDMI out. Desi Chromebook-urile produse de Samsung nu difera foate mult de ceea ce ofera Acer la interior cu al sau C7, diferentele incep sa devina evidente in momentul in care SSD-ul de 16GB din Samsung este inlocuit aici cu un hard disk de 320GB. Din pacate, trecerea de la un SSD la un hard disk clasic, plus alte cateva detalii au scazut autonomia acestui Chromebook de la 6,5 ore intalnite in alte modele, la doar 3,5 ore. Fiecare posesor de Chromebook va mai primi 100GB pe Google Drive gratuit pe o perioada de 2 ani.

Disponibil momentan doar in SUA si Anglia, noul Chromebook este o afacere destul de buna daca il gasim la un pret apropiat de 200 dolari si partea aceasta de granita.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele