19 oct. 2012 | 08:28

Google lanseaza un nou Chromebook

ACTUALITATE
Google lanseaza un nou Chromebook

Google a anuntat lansarea noii serii de laptop-uri care vor rula Chrome OS. Acestea vin sa improspateze gama Chromebook-urilor si promit un plus de performanta si un design mult mai atragator.

Samsung Chromebook

Asadar daca credeati ca netbook-urile au murit, laptop-urile sunt de domeniul trecutului si doar ultrabook-urile se mai vand, aflati ca gigantul motor de cautare mizeaza pe noi modele de Chromebook realizate sub sigla Samsung. Mai exact vorbim de o specie aparte de netbook-uri, cu display de 11,6 inci la o rezolutie de 1366 x 768, procesoare fara racire activa cu arhitectura ARM, o grosime de 2 cm, greutate de 1kg, viteza la boot de doar 10 secunde, suport pentru redarea de continut 1080p si nu in ultimul rand o autonomie de 6,5 ore.

Cu alte cuvinte cam tot ce ti-ai putea dori de la un mini-laptop pe care sa il iei cu tine in orice deplasare. Doritorii il vor putea precomanda incepand de astazi pe Amazon pentru pretul de 249 de dolari. Google ofera si suport pentru Google Now cu ajutorul Google Drive si un bonus de stocare de 100GB pentru doi ani.

Jucaria va intra la vanzare si in Magazinul Play si ne asteptam la ceva mai multe unitati vandute fata de modelele anterioare, care nu au impresionat la acest capitol. In cazul in care va intrebati ce veti primii pentru cei aproape 1000 de lei investiti, aflati ca noile Chromebook-uri au sub capota procesoare dual-core A15 Exynos 5 Dual 5250, 2 GB Ram, 16 GB memorie interna, cate un port USB 2.0 si USB 3.0, cititor de carduri SD, precum si module Wi-Fi si Bluetooth.

Probabil ca daca va ajunge si la noi pe piata fara un adaos comercial prea mare, noul Chromebook ar putea deveni o varianta destul de populara pentru cei care apreciaza portabilitatea si nu au de gand sa treaca la tablete.