Se mai şi moare pe linia de producţie iPhone 5C de la Pegatron…

Se mai şi moare pe linia de producţie iPhone 5C de la Pegatron...

Pentru că multiplele instanţe de nu au fost suficiente, acum aflăm şi de câteva decese în linia de producţie iPhone.

apple iphone-5c-pegatron deces teen-death

Privită din afară, situaţia unuia dintre cele mai noi iPhone-uri nu este foarte roz. Noul iPhone 5C nu este foarte popular, motiv pentru care TrendForce apreciează o scădere semnificativă a vânzărilor în cel de-al patrulea trimestru fiscal al acestui an. Pentru că nu doar analiştii au sesizat acest trend, aparent, companii precum Pegatron, care se ocupă de producţia efectivă a aparatelor, au scăzut producţia la 80.000 de dispozitive zilnic.

La ora actuală, nu mai crede nimeni că precum Pegatron este sănătos, totuși, nimeni nu s-a aşteptat la sesizarea unor decese în aceeaşi fabrică din care ies noile iDevice-uri. Cu toate acestea, cazul unui tânăr de numai 15 ani care a murit în luna octombrie de pneumonie în fabrica de producţie iPhone a făcut înconjurul lumii în ultimele zile. Este vorba despre Shi Zhaokun care, în singura lui lună la Pegatron a muncit nu mai puţin de 280 de ore, cu o medie de 12 ore pe zi, şase zile din şapte. La sfârşitul respectivei perioade, a ajuns pe un pat de spital, unde şi-a găsit şi sfârşitul, în condiţiile în care există dovezi clare că era cât se poate de sănătos la angajare.

Din motive greu de înţeles, în loc să-şi ceară scuze pentru eveniment şi să se revanşeze generos faţă de familia lui Shi, un purtător de cuvânt Pegatron a afirmat foarte senin că, ,,având în vedere moartea altor câţiva tineri din ultimele luni”, ei nu înţeleg de ce se dezbate atât de intens acest caz în particular.

Cei de la China Labor Watch nu acceptă sub nici o formă argumentul Pegatron şi percep compania ca fiind direct responsabilă de decesul celor cinci persoane. ,,,Având în vedere că decesul subit al celor cinci oameni s-a petrecut din motive similare, suntem de părere că există o relaţie între tragedii şi condiţiile de muncă din fabrică.” Între timp, ,,investigaţiile interne” ale Pegatron legate de condiţiile de muncă în sfera de producţie iPhone nu au scos la iveală nimic neobişnuit.