25 feb. 2013 | 11:50

Samsung Homesync – Apple TV pentru Android

ACTUALITATE
Samsung Homesync - Apple TV pentru Android

Samsung Homesync este, spus mai practic, un Apple TV pentru Android.

Samsung Homesync Android Google Tv

Pentru ca Apple TV este un dispozitiv ieftin cu un succes incredibil si o functionalitate relativ simpla, Samsung incearca sa aplice aceeasi reteta intr-un gadget propriu, intitulat Homesync.

Anuntat la MWC, Samsung Homesync este o combinatie intre un Google TV si un dispozitiv care iti aduce cea mai noua versiune de Android, Jelly Bean, pe TV. Se poate conecta la internet prin WiFi sau Ethernet, iar accesul la aplicatiile din Google Play este nestingherit.

Incercand probabil sa justifice un pret un pic mai mare decat cel practicat de Apple cu al sau Apple TV, Samsung Homesync vine cu un hard disk de 1TB. Performanta gadgetului din imagine este facilitata de un procesor dual core tactat la 1,7 GHz si de 1GB RAM. In plus, 8GB de memorie Flash ar trebui sa fie suficienti pentru majoritatea experimentelor pe care le veti avea in vedere pentru Android pe TV. Suporta HDMI 1.4, are o iesire optica pentru sunet digital si vine si cu un port USB 3.0.

Sunt mari sanse ca acest dispozitiv sa functioneze si ca un , altfel nu-mi explic de ce compania sud-coreeana a tinut sa laude abilitatea aparatului de a reda orice format audio-video. Trecand peste serviciile suplimentare oferite de Homesync, aparatul este creat pentru a te ajuta sa-ti duci cat mai usor continutul de pe un smartphone sau o tableta Samsung pe TV. Ca sa nu mai mentionam ca suporta pana la 8 conturi de utilizator diferite, astfel nu va va putea vedea nimeni pozele puse la pastrare pe Homesync.

Disponibil din luna aprilie a acestui an, noul Homesync nu are inca un pret oficial comunicat de Samsung. Nu are nici macar o pagina cu specificatii complete pentru a ne lamuri daca nu cumva mai vine cu suport pentru cateva standarde de comunicatii wireless, gen Miracast sau WiDi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele