Samsung Galaxy S4 si Note 3, fara performanta celor 8 nuclee fizice

, 07 Oct, 10:46

S-a discutat destul pe aceasta tema si se pare ca Samsung Galaxy Note 3 si Galaxy S4 dotate cu procesoare Exynos 5 Octa SoC (5410 si 5420) nu vor primi update-ul software ce deblocheaza toate cele 8 nuclee.

Samsung Exynos Octa

Vestea este destul de dramatica pentru utilizatorii care sperau ca prin acest update vor beneficia de performanta completa a celor opt nuclee fizice din aceste procesoare mobile. Versiunile cu opt nuclee nu se vor vinde peste tot in lume, fiind disponibile momentan doar pe piata americana. Oricum, nu functioneaza la capacitate completa in momentul de fata. Anuntul a venit chiar de la producator, care invoca motive plauzibile legate de temperaturile prea ridicate la care vor ajunge acestea deblocate.

Samsung Galaxy S4, chiar si varianta cu patru nuclee, devine destul de fierbinte in cazul folosirii intense a 3G-ului sau a procesorului grafic in jocuri. Cel cu opt nuclee are o temperatura sensibil mai ridicata ce ar putea cauza chiar defectarea imediata a dispozitivului.

Update-ul pentru cele opt nuclee va veni ulterior, insa doar pentru dispozitivele ce vor beneficia de noua serie de procesoare la care se lucreaza in momentul de fata, procesoare ce nu vor avea probleme termice atat de mari nici in full load cu opt nuclee.

Legat de update-ul KitKat pentru cele mai noi si mai performante dispozitive Samsung, expertii spun ca vor mai trece cateva luni pana aceste vor beneficia de el. Momentan se lucreaza inca la aducerea lui Android 4.3 pe smartphone-urile si tabletele de ultima generatie ale producatorului.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

In anuntul oficial, Samsung vorbea doar despre Exynos 5 Octa 5420, care are GPU Mali. Despre 5410 doar s-a speculat ca ar putea primi o actualizare.

Vai de capul meu… voi n-ati inteles nimic din octa-core.

Radu Neagu

Inseamna ca nici PhoneArena nici eTeknix nici NextPowerUp nu sunt atat de inteligenti.

romanul critic

Deci fenomenalul s4, „regele smartfonurilor” vine cu un procesor cu 8 nuclee dar nu foloseste mai mult de 4.
De fapt nu foloseste nici mai mult de 2, pentru ca doar unele aplicatii abia folosesc 2 nuclee.
Totul a fost doar un truc ieftin de marketing.Ca doar s4 trebuia sa vina cu ceva nou.
E hilar!

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail