Samsung Galaxy S4 si Note 3, fara performanta celor 8 nuclee fizice

Samsung Galaxy S4 si Note 3, fara performanta celor 8 nuclee fizice

S-a discutat destul pe aceasta tema si se pare ca Samsung Galaxy Note 3 si Galaxy S4 dotate cu procesoare Exynos 5 Octa SoC (5410 si 5420) nu vor primi update-ul software ce deblocheaza toate cele 8 nuclee.

Samsung Exynos Octa

Vestea este destul de dramatica pentru utilizatorii care sperau ca prin acest update vor beneficia de performanta completa a celor opt nuclee fizice din aceste procesoare mobile. Versiunile cu opt nuclee nu se vor vinde peste tot in lume, fiind disponibile momentan doar pe piata americana. Oricum, nu functioneaza la capacitate completa in momentul de fata. Anuntul a venit chiar de la producator, care invoca motive plauzibile legate de temperaturile prea ridicate la care vor ajunge acestea deblocate.

Samsung Galaxy S4, chiar si varianta cu patru nuclee, devine destul de fierbinte in cazul folosirii intense a 3G-ului sau a procesorului grafic in jocuri. Cel cu opt nuclee are o temperatura sensibil mai ridicata ce ar putea cauza chiar defectarea imediata a dispozitivului.

Update-ul pentru cele opt nuclee va veni ulterior, insa doar pentru dispozitivele ce vor beneficia de noua serie de procesoare la care se lucreaza in momentul de fata, procesoare ce nu vor avea probleme termice atat de mari nici in full load cu opt nuclee.

Legat de update-ul KitKat pentru cele mai noi si mai performante dispozitive Samsung, expertii spun ca vor mai trece cateva luni pana aceste vor beneficia de el. Momentan se lucreaza inca la aducerea lui Android 4.3 pe smartphone-urile si tabletele de ultima generatie ale producatorului.

Citește și: