Samsung penalizeaza Apple la preturi

Samsung penalizeaza Apple la preturi

Aventurile dintre Samsung si Apple nu par sa se termine prea curand iar daca intr-un episod castiga Apple, in al doilea cu siguranta victoria pica in bratele coreenilor de la Samsung.

samsung apple cipuri siliciu preturi

Pentru ca era deja prea multa liniste intre cele doua companii, Samsung a decis arbitrar sa mareasca preturile productiei de cipuri de siliciu pentru Apple cu un generos 20%. Dupa ce Apple a facut eforturi semnificative in a se indeparta de Samsung pe partea de memorii RAM si Flash, Samsung se pare ca vrea sa se imbogateasca din singura bucatica pe care o mai are, procesoarele. SoC-urile din seria A pe care Apple le foloseste in iPad-uri, iPhone-uri si iPod-uri Touch, desi sunt create de la zero de compania lui Tim Cook, de productia in masa se ocupa tot Samsung. Din acest motiv si pentru a-si amortiza un pic investitiile de cateva sute de milioane de dolari intr-o fabrica din Texas, Samsung nu mai negocieaza nimic.

Personal sunt convins ca Samsung are dreptate sa ceara pentru prima oara o marire a preturilor, din pacate Apple s-ar putea sa nu fie foarte incantat de aceasta miscare si, cu toate ca, a acceptat deja preturile, s-ar putea sa caute alternative mai accesibile in alte parti.

Citește și: