S-a dat drumul la Geeksphone Peak+, un smartphone cu Firefox OS

, 26 Iul, 11:17

Este ostentativ de ieftin si, cu toate acestea, preconizez mari probleme pe partea de adoptie a noului terminal Geeksphone Peak+ cu .

Geeeksphone peak  Firefox mobile so

Si a celor de la Firefox este pregatita pentru experimente in lumea reala.

Geeksphone Peak+ este doar unul dintre gadgeturile preinstalate cu Firefox OS care merita atentie si care poate fi achizitionat la liber cu 150 de euro de doar cateva zile. Intr-o piata dominata de Android si iOS, la fiecare cateva saptamani apare o platforma noua care incearca sa faca valuri. Cu toate ca prea putine dintre ele si reusesc, cu istoricul celor de la Firefox, aceasta platforma s-ar putea incadra totusi la exceptii si are mari sanse sa existe si peste un an.

Spre deosebire de prima generatie a acestui gadget, sufixul Peak+ se reflecta intr-o cantitate dubla de memorie RAM, ajungandu-se in total la un GB DDR. Un SoC Snapdragon 8225 S4 Play, format dintr-un dual core Cortex A5 tactat la 1,2 GHz si un GPU Adreno 203, sta la baza performantei acestui aparat. Panoul este de 4,3 inci cu o rezolutie neobisnuita de 540 x 960 pixeli. Memoria interna este de doar 4GB, in schimb poate fi extinsa prin intermediul unor carduri de memorie microSD. Bateria folosita este de 1800 mAh.

Cu un pret de 200 dolari sau 150 de euro, acest aparat merita toata atentia. Daca aveti si o afinitate pentru platforme noi, atunci sigur e pentru voi. Este prea simplu si frumos incat sa nu faceti un efort sa-l tineti in mana inainte sa dispara in neantul platformelor de mobile, impreuna cu Palm OS si Windows Mobile 6.5.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Zici că-i symbian 😀

Nu sunt chiar atât de multe platforme pentru dispozitive mobile pe cât crezi, dar ai dreptate, asta e una care ar putea avea succes. Tizen și WebOS au mai încercat abordarea cu aplicații HTML5, (de fapt și Win8, Ubuntu, tot le au), însă nu a fost până acum nici un sistem care să permită doar aplicații scrise pe tehnologii web.

Cine știe, poate asta v-a fi cheia succesului lor (deși ăștia de la Mozilla au un departament bunișor de marketing, ăla tot e important)

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail