Smartisan OS, o noua plaforma mobila gata de test [VIDEO]

Smartisan OS, o noua plaforma mobila gata de test [VIDEO]

Faptul ca si iOS-ul domina detasat piata de mobile se pare ca nu este un motiv de descurajare pentru creatorii Smartisan OS.

smartisan os download

Nu de mult piata de mobile era impartita intre Android si iOS, atat. In ultimele luni insa, am vazut tot mai multe sisteme de operare care incearca sa atraga si utilizatorii deopotriva, Firefox OS sau Tizen sunt doar doua exemple.

Cel mai nou jucator este Smartisan OS, o creatie a companiei cu acelasi nume. Ancorat destul de adanc in Android, acesta este infatisat ca un custom ROM, mai degraba decat un sistem de operare creat de la zero. Prezentat pentru prima oara in urma cu 2-3 luni, Smartisan OS trebuia sa ajunga intr-o forma potrivita pentru utilizatorii obisnuiti in jurul datei de 15 iulie. Desi vorbim de o versiune pre-alpha, una nu foarte sprintenta sau stabila, creatorii platformei au avut probabil destul de multa incredere in ea incat sa o lanseze exact cand au promis. Aparent, acesta include toate functiile de care aveti nevoie intr-un smartphone, motiv pentru care nu ar trebui sa aveti prea mari emotii inainte de a va apuca de experimente.

Noul SO poate fi descarcat de la adresa http://www.smartisan.cn/download.html. Desi in timp va suporta si alte dispozitive, momentan partea de compatibilitate este limitata la versiunea globala de Galaxy S III cu nume de cod i9300. In cateva saptamani ar trebui sa fie facute publice versiuni pentru HTC One X, Samsung Galaxy S II, Xiaomi Phone 2 si Samsung Galaxy Note II. Pentru instalarea efectiva, pe langa un telefon compatibil, nu aveti nevoie decat un sistem cu Windows si un cablu de date. Pe baza feedbackului primit de la utilizatori, Smartisan spera sa dezvolte in continuare sistemul de operare si, in maxim un an de zile, sa-si lanseze propriul terminal.

Citește și: