24 oct. 2013 | 16:10

Ringtone-urile iOS 7 nu au fost create de Apple [+VIDEO]

ACTUALITATE
Ringtone-urile iOS 7 nu au fost create de Apple [+VIDEO]

Desi ne-am bucurat enorm ca Apple a introdus tonuri de apel noi in , cu aceasta ocazie aflam si cine a fost creatorul lor.

Owl City Adam Young fireflies iOS 7 ringtone-uri

V-a placut vreodata melodia Fireflies de la Owl City? Vi s-a parut vreodata ca inceputul respectivului hit este perfect pentru un ringtone, motiv pentru care l-ati si folosit o data sau de doua ori cu acest scop? Daca raspunsul este da, atunci va veti bucura sa aflati ca acelasi Adam Young, solistul din spatele trupei Owl City, tocmai si-a trecut pe discografia online . Daca ar fi doar atat, am fi reticenti. Este vizibil insa ca s-a facut o tranzitie clara catre sunete electronice, in locul celor inspirate din natura sau din mediul ambiant, domeniu in care Young este expert. In plus, simplul fapt ca referinta la sunetele din iOS 7 a disparut la cateva ore dupa ce a aparut in formatul de mai sus, tradeaza posibilitatea ca Apple sa-si fi bagat coada ca acest lucru sa se intample pentru ceea ce inseamna ringtone iOS 7.

La ora actuala, nu se cunosc exact sunetele de care este reponsabil artistul, nici macar daca este vorba de tonuri de apel sau de sunete de sistem. In schimb, similaritatile dintre stilul artistului si al sunetelor introduse pentru prima oara in noul iOS sunt evidente. Ca sa-l cunoasteti mai bine pe Adam Young, va spunem ca a mai colaborat cu Paul van Dike si Armin Van Bureen in trecut si tot el a creat mixaje si melodii pentru filme de animatie precum The Croods, Wreck-it Ralph si Legend of the Guardians.

Sunt curios daca pe acelasi sistem va iesi in fata cineva responsabil de tapetele din iOS 7 sau de icoanele introduse cu aceeasi ocazie. Outsourcing-ul este o tactica foarte comuna in business-urile puternice, mai ales cand implica joburi temporare foarte importante. Interesant este insa ca Apple nu obisnuieste de foarte mult timp sa nu faca ceva intern.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele