16 dec. 2013 | 12:00

PS4 câştigă lupta consolelor next-gen… în noiembrie

ACTUALITATE
PS4 câştigă lupta consolelor next-gen... în noiembrie

Dacă mergem pe ideea că prima impresie este cea mai importantă, cei de la lupta consoleleor next-gen cu PS4.

NPD PS4 vs Xbox One vanzari studiu

Luna noiembrie a acestui an a fost prima în care atât Microsoft cât şi Sony au avut console nex-gen pe piaţă. Din acest motiv, pentru prima oară, se pretează o statistică vizavi de vânzări. Deşi este foarte probabil ca o consolă să câştige detaşat într-o ţară, în timp ce cealalta să-şi domine concurenţa în alta, în aces caz este vorba de dominaţia la nivel global. În teorie, noţiunea de ,,nivel global” este un pic forţată, având în vedere că şi XBOX One nu s-a lansat în foarte multe ţări. Acea listă creşte însă de la o zi la alta, motiv pentru care ideea de „global” devine cea mai apropiată de adevăr.

Cei de la NPD sunt reponsabili de acest studiu şi au ajuns la concluzia că Sony a reuşit să comercialize mai multe console PS4 faţă de Microsoft cu ale sale Xbox One. Cel puţin, aceasta este realitatea în luna noiembrie a acestui an. Fără a detalia cifre exacte, creatorii studiului au afirmat că situaţia descrisă a fost cea mai evidentă în SUA, unde PS4 a înregistrat ,,cele mai mari vânzări în prima lună ale unei platforme hardware noi”.

Ca un detaliu important, merită reţinut faptul că PS4 a început să se vândă cu aproximativ o săptămână înaintea Xbox One. Statistic, se pare ca Xbox One se vinde cu viteză mai mare pe săptămână, motiv pentru care nu este exclus ca în luna decembrie liderul să se schimbe.

Dacă ar fi să asociem nişte valori numerice acestor evaluări, vorbim de un total care depăşeşte cu siguranţă patru milioane de console, nu de alta, dar atât Microsoft cât şi Sony s-au lăudat deja cu câte două milioane de console achiziţionate de gameri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele