Microsoft aduce explicatii si solutii in problema Surface RT – Windows 8.1

Microsoft aduce explicatii si solutii in problema Surface RT – Windows 8.1

Dupa ce au retras update-ul la pentru utilizatorii de Windows RT, cei de la Microsoft incearca sa repare dispozitivele stricate. Este vorba de o intreaga problema Surface RT Windows 8.1.

microsoft windows 8.1 surface rt recovery hero

Zilele trecute, scriam un material vizavi de faptul ca gigantul din Redmond, la doar cateva zile dupa lansare, pentru utilizatorii de Windows RT. Astazi am aflat si motivul exact al acelui gest. Un numar semnificativ dintre utilizatorii de s-au trezit ca nu-si mai pot folosi tableta dupa respectiva actualizare a sistemului de operare. Aparitia acestei probleme de incompatbilitate Surface RT Windows 8.1 a cerut, evident, si solutii.

Desi solutia evidenta este sa va duceti tableta in service, daca va considerati o persoana mai tehnica, puteti lua problema in propriile maine. Pe site-ul Microsoft, a fost publicata o imagine de recovery pe care trebuie sa o puneti pe un stick USB. Dupa aceasta etapa, trebuie sa introduceti cateva comenzi de DOS si procesul de reinviere al tabletei ar trebui sa fie initializat. Au aparut deja si primele rapoarte ca solutia functioneaza.

,,Investigatiile noastre au scos la iveala o situatie intampinata de clienti in momentul instalarii update-ului la Windows RT 8.1. La aceasta ora, putem confirma ca este o problema de Windows update care afecteaza doar utilizatorii de Surface RT. Cu toate ca doar unul dintre o mie de clienti de Surface RT care au instalat Windows RT 8.1 au fost afectati, imbunatatirea experientei lor si asigurarea ca sistemele lor sunt perfect functionale cat mai repede cu putinta este prioritatea noastra numarul unu.” Incercand sa calmeze spiritele celor care isi doreau neaparat sa faca tranzitia la Windows 8.1 si nu mai acum aceasta optiune, Microsoft a oferit un comunicat de presa prin care explica situatia.

Intre timp, in Redmond se lucreaza intens la o noua versiune Windows RT 8.1 care sa nu mai genereze la fel de multe victime precum cea lansata joia trecuta. Momentan, nu exista insa un termen pentru lansarea acelui update.

Citește și: