Natura deformata intr-un nou clip timelapse

Nu este primul clip timelapse asupra caruia atragem atentia si cu siguranta nu este primul ce incerca sa surprinda un pic altfel natura. Originalitatea vine din echipamentele folosite si din nivelul minim de editare ulterioara.

panorama 360 de grade timelapse video

 

Scurt metrajul de mai jos pleaca de la o premiza simpla – imortalizarea cerului pe parcursul noptii dintr-un singur loc. Stephane Vetter, un fotograf francez, pentru sarcina mentionata mai sus a folosit cu rezultate remarcabile un aparat foto DSLR Nikon D3 pe care l-a combinat cu o lentila fisheye Sigma de 8mm. Viziunea asupra realitatii este atat de deformata datorita lentilei fisheye incat, cu pozitia corect poti captura imagini la 360 de grade dintr-o singura declansare. Exact asta s-a intamplat mai jos pe data de 17 noiembrie – anul acesta, momentul capturii. Coloana sonora este pe masura, imaginile capturate sunt rupte dintr-un film SF iar la momentdat pe cerul din clip sunt definite si formatiunile stelare in format text.

Avand doar doua minute, cu siguranta clipul ar fi putut sa fie ceva mai lung, dar mai mult ca sigur cateva momente bune petrecute in compania lui ne-ar fi trimis la somn chiar si asa de dimineata 🙂

Leonid and Zodiacal Light from Stephane Vetter on Vimeo.

05:52 27.11.2012
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video