NVIDIA anunta seria de GPU-uri Mobile, GeForce GT 700M

NVIDIA anunta seria de GPU-uri Mobile, GeForce GT 700M

Intr-o perioada in care din ce in ce mai multe sisteme portabile se lanseaza cu Intel HD Graphics, , GeForce GT 700M.

Nvidia geforce gt 700m

Desi suprematia la capitolul compatibile cu sistemele desktop era valabila si la notebook-uri, compania a lansat o noua serie de cipuri grafice pentru sisteme portabile. Noua serie este formata din cinci noi GPU-uri menite sa se adreseze tuturor tipurilor de configuratii.

In cazul in care nu erati multumiti de , in cateva luni veti putea achizitiona notebook-uri cu GeForce GT 720M, GT 735M, GT 740M, GT 745M si 750M. Modelele GeForce GT 720M si 735M se vor regasi in sistemele cu o configuratie mainstream, in timp ce GT 740M, GT 745M si 750M vor fi prezente in sistemele cu o configuratie de varf ale producatorilor OEM.

,,Exista o simplitate eleganta in tehnologiile introduse in NVIDIA GeForce 700M. Iti folosesti notebook-ul cum vrei si GeForce iti transorma experienta intr-una grozava.” Fara nici un fel de falsa modestie, Rene Haas, vicepresedine si manager general al diviziei pentru notebook-uri din cadrul NVIDIA

a descris noile GPU-uri ca pe o revolutie in piata. Din pacate, noile GPU-uri sunt construite pe aceeasi arhitectura Kepler pe care am gasit-o la seria GT 600M. O tehnologie care s-ar putea sa justifice upgrade-ul si este prezenta in toate cele cinci cipuri grafice, poarta numele de GPU Boost 2.0. Aceasta  permite GPU-urilor sa-si modifice in timp real frecventa de lucru, pentru a se adapta intr-un mod cat mai eficient din punct de vedere energetic la cerintele utilizatorilor.

Pana nu vom vedea primele configuratii cu noua serie de GPU-uri este greu de spus cat de mari sunt diferentele dintre actuala si fosta generatie de GPU-uri. Personal, eu cred ca nu vom vedea diferente foarte mari de performanta, poate doar de consum energetic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: