Nokia se lauda cu vanzarile Lumia

Nokia se lauda cu vanzarile Lumia

Nokia se lauda cu performantele inregistrate de seria Lumia in ultimul trimestru din 2012.

Nokia Lumia Smartphone

Mai exact Nokia a vandut in trimestrul patru al anului trecut 4,4 milioane de telefoane Lumia. Oficialii par incantati de aceasta cifra, mai ales ca ea se afla intr-o continua crestere fata de 1 milion de unitati vandute in Q4 2011 (imediat dupa lansare). Cifra este oarecum impresionanta avand in vedere faptul ca odata cu ea se incheie si primul an in care s-au vandut peste 14,3 milioane de smartphone-uri Nokia cu Windows Phone.

Tot in acest ultim trimestru Nokia a reusit sa ajunga la peste 9,3 milioane de utilizatori cu seriile Asha si la 2,2 milioane prin „obositele” smartphone-uri bazate pe Symbian. Daca ma intrebati pe mine sunt cifre nesperat de mari avand in vedere faptul ca aceste terminale fac parte dintr-un cu totul alt film decat cel al concurentei Android si iOS.

Nokia Lumia

Cu toate acestea discutam despre un raport preliminar care ar urma sa fie intregit de o analiza ceva mai amanuntita ce urmeaza sa fie data publicitatii in viitorul apropiat. Dar oare aceste cifre fac cinste fostului gigant din industria telefoanelor mobile? Daca ne uitam in ograda Samsung: cu 15 milioane de S3 vandute in aceeasi perioada, putem spune ca Nokia mai are mult si bine de recuperat pana sa se poata lauda cu adevarat. Pana nu vom asista la o adevarata revelatie din partea companiei finlandeze, Samsung si Apple sunt liberi sa faca regulile si in 2013 si sa adune cote impresionante de profit.

Citește și: