Nokia se diferenţiază cu HERE Maps pe tabletele sale cu Windows

Nokia se diferenţiază cu HERE Maps pe tabletele sale cu Windows

Încercând probabil să se diferenţieze un pic de concurenţă, tocmai a lansat HERE Maps în Windows Store pentru tabletele companiei.

nokia windows 8 windows rt here-maps-lumia-2520

Începând de astăzi este descărcabilă gratuit din Windows Store aplicaţia HERE Maps. Aceasta rulează fără probleme atât pe dispozitive cu Windows 8/8.1 cât şi pe tablete cu Windows RT cu menţiunea că există o restricţie vizavi de producătorul dispozitivelor suportate. Dacă ar fi să credem mesajul primit la o tentativă esuată de instalare, aparent funţionează doar pe tabletele Nokia, o categorie care momentan nu include nici un produs, dar în care se va încadra în curând Lumia 2520

Dacă nu aţi mai interacţionat niciodată cu acest progrămel, merită să aveţi în vedere că iniţial de aceeaşi exclusivitate a fost vorba în urmă cu ceva timp pe aparatele cu Windows Phone, doar ca acum să găsim aceeaşi aplicaţie şi pe iPhone, nu doar pe toate dispozitivele cu WP8, indiferent de producător. Până când acelaşi lucru se va întampla cu aplicaţia pentru tablete, să vedem un pic volumul de funcţionalitate ascuns în pachet.

este aplicaţie specializată pe hărţi. Include atât informaţii destinate pietonilor şi şoferilor cât pentru cei care se bazează pe tehnologie pentru a apela la reţeaua de transport în comun dintr-un anumit oraş. Funcţionează şi ca GPS clasic şi, mai important decât orice altceva, nu are nevoie de o conexiune la internet de nici un fel pentru a-şi face treaba. Aveţi posibilitatea să decărcaţi manual hărţile de care aveţi nevoie şi veţi fi avertizat în momentul în care există actualizări disponibile pentru o hartă deja descărcată. Nu lipseşte opţiunea adăugării propriilor puncte de interes cu notiţe şi fotografii.

În teorie, include şi informaţii în timp real despre trafic, dar acest aspect îl veţi putea experimenta doar în capitale, precum Bucureşti, şi în alte oraşe la nivel global.

Deoarece se pare că nici o altă aplicaţie din ziua de azi nu mai poate funcţiona fără posibilităţi avansate de partajare de conţinut, direct din HERE Maps puteţi posta pe Facebook sau Twitter şi puteţi trimite rapid o adresă lacare vă aflaţi unui prieten.

Citește și: