Nokia Lumia 1520 este un nou phablet surprins in detaliu

Nokia Lumia 1520 este un nou phablet surprins in detaliu

Daca tot se speculeaza ca de la Nokia va fi primul phablet cu Windows Phone 8, ne bucuram de fiecare detaliu care ajunge pe internet.

Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8 GDR3 2

Ca de fiecare data in ultimii ani, cei de la Nokia fac o treaba foarte proasta in a-si ascunde telefoanele de ochii publicului inainte de lansare. Acum vorbim de primul phablet al companiei, un terminal care este in egala masura important pentru producatorul finlandez, cat si pentru Microsoft. Cei de la Nokia isi incearca norocul intr-un segment de piata complet nou, cel al phablet-urilor, iar cei de la Microsoft isi introduc noua versiune de optimizata pentru procesoare quad core si panouri Full HD.

Din cate se pare, Lumia 1520 este un dispozitiv construit in jurul unui panou de 6 inci, comparat in imaginea de mai sus cu un Xperia Z de 5 inci. Cei de la The Verge au obtinut primii informatii detaliate despre aparat si se pare ca va avea un panou Full HD, 2GB de memorie RAM si un procesor quad core de ultima generatie de la Qualcomm, Snapdragon 800. Pe langa 32 de GB de memorie interna, o alta noutate este prezenta unui cititor de carduri microSD. Spatele aparatului integreaza o „galma” in jurul senzorului foto, similara cu cea prezenta la Lumia 925. In imaginile cu telefonul pornit, este si mai evident ca vorbim de o noua versiune a sistemului de operare Microsoft optimizata pentru un ecran mai mare si o densitate de pixeli pe masura diagonalei unui phablet.

Lumia 1520 este vehiculat pentru lansare in urmatoarele saptamani. Sa vedem daca terminalul va fi facut public la un eveniment Microsoft sau la unul dintre ultimele de acest gen organizate de Nokia.

Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8 GDR3 1

Citește și: