Nokia anunta un nou tip de lockscreen pentru smartphone-urile cu WP8

, 11 Iun, 11:00

Este un concept nou, complet diferit fata de ceea ce vedem pe alte , iar Nokia pare ca a lucrat mult la el.

Nokia Lumia 925 glance big wp8

Incercand sa scoata complet din ecuatie ideea apasarii de butoane fizice, si-a materializat o viziune diferita fata de cea pe care o vedem in momentul de fata pe un Windows Phone sau orice alt smarphone. Practic, este vorba de un nou ecran de blocare care va fi afisat pe ecran in permanenta. Intitulata Glance Screen, aceasta functie este momentan in beta si o vom vedea pentru prima oara pe telefoanele Lumia 925. Chiar daca pare o functie exclusiva pentru doar unul dintre cele mai noi smartphone-uri ale companiei finlandeze, in realitate, un oficial Nokia a declarat deja ca din iulie vom vedea cu siguranta Glance Screen si pe alte terminale ale companiei.

Intreaga functionalitate a acestei aplicatii rezulta in afisarea in permanenta a unui ceas pe ecran, chiar si in timpul perioadei de stand by. Desi pare gandit sa consume o cantitate infima de energie, este evident ca doar niste teste bine facute ne vor lamuri in legatura cu impactul acestei interfete asupra autonomiei. Pe langa faptul ca ecranul negru va fi inlocuit cu un ceas digital, acelasi ecran va mai include o notificare pentru baterie si o sigla pentru a va avertiza daca aveti sau nu activat modul silent. De la acest ecran va fi suficient un dublu-tap pentru a debloca telefonul si a ajunge la interfata pe care o stiti deja.

Per ansamblu pare o idee promitatoare, sunt curios daca o voi experimenta intai pe un Lumia 925 sau o voi vedea intrdusa pe smartphone-ul Lumia 920 odata cu urmatorul update de firmware.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Prostie. Mai incolo o sa fie mult mai interesanta, dupa ce apare in iOS7,1. Abea atunci o sa apreciem, plus ca in iOS o sa fie un font mult mai lizibil si cool.

Alex,ai scris de toti banii (cheltuiti pe iPhone). Candva iPhone-urile si iOS-ul au fost revolutionare dar tu ,prietene,esti spalat pe creier. PS:”abea” se scrie „abia”,”o sa apreciem”-„vom aprecia”.

Luminița Nițoiu

Ai vrut sa spui „Andrei”…

am si eu cate un amarat de E75 si E52 si de 1 an cel putin, am pe fiecare dintre ele un screen saver care face aceeasi chestie descrisa in articol. pentru cunoscatori se numeste „Large Time”; nu foloseste lumina de fundal, deci nu cred sa influenteze prea mult autonomia acumulatorului. in rest, marketing peste marketing, nimic mai mult; toate telefoanele fac de toate si nimic din ce folosim 🙂

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail