19 iul. 2013 | 08:41

Vanzarile de Lumia au depasit BlackBerry, pentru prima data

ACTUALITATE
Vanzarile de Lumia au depasit BlackBerry, pentru prima data

In cazul in care BlackBerry nu avea suficiente probleme, ultimele vanzari confirma ca pentru prima oara a vandut mai putine terminale decat .

Nokia Lumia VS BlackBerry dispozitive comparatie

Numarul terminalelor comercializate cu Android si al celor cu iOS continua sa ocupe primele doua locuri la capitolul popularitatii platformelor. In ceea ce priveste locul al treilea, in acelasi clasament, situatia nu este la fel de clara. Atat vanzarile de terminale BlackBerry, cat si de se afla intr-o permanenta competitie.

In acelasi trimestru al anului trecut, pentru fiecare telefon Nokia Lumia comercializat se vindeau doua telefoane BlackBerry, dupa 12 luni situatia s-a schimbat radical. Avand in vedere cele mai recente rezultate financiare pe trimestrul doi al acestui an publicate de marile companii, Nokia a reusit mai bine sa-si impresioneze audienta decat producatorul canadian. Pe perioada celui de-al doilea trimestru al anului, nu mai putin de 7,4 milioane de terminale Nokia cu Windows Phone 8 au fost comercializate, in timp ce numarul de smartphone-uri BlackBerry vandute s-a limitat la 6,8 milioane.

Aceasta este doar cea mai recenta dintre dovezile ca din multe puncte de vedere producatorul finlandez a descoperit o reteta care merge cand vine vorba de vanzari. In contextul in care, momentan, telefoanele cu Windows Phone 8 nu sunt nici pe departe unele dintre cele mai sprintene, sunt curios ce ravagii va face odata cu lansarea versiunii GDR3 de WP8. Aceasta din urma va aduce in sfarsit suportul pentru specificatii hardware mai moderne si pentru panouri Full HD 1080p.

Ramane sa mai vedem aparatelele noi pentru a avea o parere in legatura cu ce urmeaza in aceasta competitie. Apropo, nu este „fascinant” ca cele cateva milioane de terminale vandute nu au scapat sub nici o forma de probleme companiile producatoare?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele