18 ian. 2013 | 14:00

Noile rezultate financiare, motiv de bucurie si tristete in acelasi timp pentru Intel

ACTUALITATE
Noile rezultate financiare, motiv de bucurie si tristete in acelasi timp pentru Intel

In aceasta perioada tot mai multe companii posteaza rezultatele financiare pentru ultimul trimestru din  2012 iar Intel nu fac exceptie de la regula.

Intel T4 10 rezultate financiare

Cifrele trimestriale sunt incurajatoare pentru Intel, din pacate in rezultatele de la an la an devine evident un trend descendent atat la capitolul incasari cat si profit net. Cu 13,5 miliarde de dolari incasari si un profit net de 2,5 miliarde Intel s-a incadrat in  si a reusit chiar sa depaseasca previziunile analistilor de pe Wall Street. Problema? Aceste cifre se reflecta totusi intr-o scadere de 400 milioane in incasari in comparatie cu aceeasi perioada a lui 2011.

Cu 15 procente scadere fata de anul anterior la capitolul profit net, cele 11 miliarde dolari cu care a ramas compania dupa un an de munca incep sa nu mai arate atat de bine pe cat ai crede. Daca in 2011 Intel a vandut marfa in valoare de 54 miliarde si in 2012 a vandut in valoare de 53,3 miliarde, ai fi tentat sa crezi ca scadere este doar 1,2 procente. Din pacate, cu toti stim ca important este profitul net iar scaderea de la 12,9 la 11 miliarde reprezinta o lovitura importanta pentru companie.

Impartita pe divizii, precum PC Client, Other Intel Architecture si Data Center Group, Intel s-a dus in jos cu primele doua divizii cu 6, respectiv 14 procente. Din fericire, pe partea de solutii enterprise, Intel continua sa creasca, 7 procente fata de acelasi trimestru al lui 2011 si cu 4% de la an la an.

Rezultatele financiare postate astazi de Intel sunt o dovada in plus a faptului ca  vanzarile PC-uri in general se afla intr-un regim alarmant de scadere. Intr-o lume dominata din ce in ce mai mult de smartphone-uri si tablete nici 2013 nu va fi mai optimist pentru compania americana daca nu reuseste sa-si faca simtita prezenta si mai mult, prin .

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele