Intel trece prin momente dificile si isi revizuieste asteptarile

Intel trece prin momente dificile si isi revizuieste asteptarile

Pentru ca a beneficiat de un contact agresiv cu realitatea, cel mai mare producator de seminconductoare din lume s-a decis sa-si revizuiasca considerabil prognoza referitoare la profitul pe urmatorul trimestru fiscal.

Intel down

De la o cifra de vanzari situata undeva intre 13,8 si 14,8 miliarde de dolari, Intel a scris intr-un comunicat ca se asteapta la incasari intre 12,9 si 13,5 miliarde. Motivul pentru aceasta miscare, aparent fara precedent este dat de un numar in scadere de comenzi din partea producatorilor de echipamente. Aparent fara precedent este asocierea potrivita de termeni deoarece in luna Iulie, Intel a aplicat o reteta asemanatoare. Din cate se pare trendul achizitiilor de smartphone-uri si tablete din ce in ce mai scumpe in defavoarea PC-urilor portabile sau desktop nu este nici pe departe in avantajul lui Intel.

La bursa, acest trend al scaderii vanzarii desktopurilor si notebook-urilor s-a reflectat in pierderi considerabile inregistrate de companii precum AMD, Nvidia si Intel. Cu o scadere de 3,6% Intel a ajuns la 24,19 dolari pe actiune, iar AMD a pierdut un procent de 5,7%, ajungand la un pret per actiune de 3,45 dolari. NVIDIA a ajuns la 13,4 dolari pe actiune, dupa o scadere de 2,4 procente.

Cu toate ca ai fi fost tentat sa crezi ca iminenta lansare a sistemului de operare Microsoft ar trebui sa se reflecte in vanzari bune si pentru producatorii de hardware, momentan acest lucru nu s-a intamplat. Mai exista posibilitatea ca producatorii OEM sa evita procesoarele Intel pentru a crea mai multe dispozitive pe arhitectura ARM, speram insa ca un astfel de trend sa nu devina si mai evident in urmatorul trimestru.

Citește și: