Netflix, cel mai recent cui batut in BlackBerry 10

Netflix, cel mai recent cui batut in BlackBerry 10

As vrea sa insist asupra faptului ca Netflix nu conteaza in Romania, pentru ca nu exista, din pacate conteaza pentru .

Netflix BBX blackberry 10 app

Cand te astepti mai putin si incepi sa crezi ca nu aplicatiile asigura succesul unei platforme noi de mobile in 2013, un gigant precum Netflix ne lamureste cum sta situatia. Prin prisma faptului ca Netflix are zeci de milioane de abonati si este , Netflix conteaza. Nici macar nu mai este limitat la Statele Unite sau Canada. Netflix serveste Anglia, Irlanda, Mexico, America de Sud si tarile nordice. Din aceste motive, in momentul in care refuza sa creeze o aplicatie de BlackBerry 10, compania canadiana are o problema.

La ultima conferinta, un oficial BlackBerry a afirmat ca se afla in negocieri cu Netflix pentru a-si porta continutul pe tanara platforma. Se pare insa ca au esuat. ,,Nu avem nici un plan in acest moment pentru o aplicatie de BlackBerry”, a decis sa lamureasca problema un purtator de cuvant, intr-un interviu acordat celor de la AllThingsD. Cu alte cuvinte, aplicatia Netfix va intra in cea mai importanta piata din lume la capitolul compromisuri pe care trebuie sa le faci daca vrei sa treci pe BlackBerry. Nici macar nu conteaza daca te uiti sau nu la filme pe mobil. Acesta este un vot de blam adresat platformei.

La lansare, BlackBerry 10 avea 70.000 de aplicatii compatibile in magazinul virtual, inclusiv Skype, Whatsapp sau Rdio.  Din pacate, multe dintre aplicatiile cele mai importante, precum Twitter, Facebook sau LinkedIn, nu sunt realizate de companiile omonime. Fie BlackBerry s-a ocupat de dezvoltarea respectivelor aplicatii mobile, fie alte companii terte contra cost. Intr-un secol in care si cei mai atehnici utilizatori de smartphone au cateva aplicatii favorite, mi-e teama de faptul ca BlackBerry 10 nu este pe drumul cel mai bun daca nu remedieaza portofoliul de aplicatii.

Citește și: