NBC.com a fost infectat, Facebook si Google i-au blocat accesul

NBC.com a fost infectat, Facebook si Google i-au blocat accesul

Istoria se repeta, din ce in ce mai des. Site-ul NBC.com a fost infectat cu malware, iar Facebook si Google i-au blocat accesul la retelele sociale si la indexare in rezultate.

NBC

Hackatonul continua, site-urile mari pica unul dupa altul, stirile despre hackerii nemilosi curg pe internet… Insa nu si pe NBC. Site-ul este ultima victima a hackerilor, fiind infectat incepand cu noaptea trecuta. Facebook si Google au blocat complet accesul la acesta, fiind raportat ca abuziv si intrand pe „lista neagra”.

Site-ul „ofera” in mod gratuit vizitatorilor un troian numit Citadel, software malitios folosit pentru frauda si spionaj. NBC.com este una dintre sursele majore de informatii pentru bancheri si pentru cei care lucreaza pe Wall Street, posibil ca acestia sa fie tinta finala a hackerilor. Unii dintre vizitatorii site-ului riscal sa fie infectati si cu malware-ul Zero Access, tot un tip de trojan cu abilitatea de a se ascunde de scanarea antivirusilor.

De cateva ore, NBC.com a araportat ca site-ul a fost curatat si nu mai exista probleme, urmand ca in scurt timp sa reinceapa indexarea pe serviciile lui Facebook si Google.

Acesta este unul dintre multele site-uri de renume international, atacat si infectat in ultima vreme de catre hackeri. Alte trusturi de presa din Statele Unite au inceput deja sa arate cu degetul si sa numeasca grupuri de hackeri responsabili pentru atac. Avand in vedere ca ne place sa ramanem sinceri pana la capat, noi nu vom proceda asa.

Pe de alta parte, este recomandat un update complet la utilitarele de navigare – update-uri de la Adobe, Java si ale browser-ului folosit. Asadar, data viitoare cand va aparea un update la vreunul din ele, nu il amanati.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: