Mozilla dezvaluie Keon si Peak – Smartphone-urile pentru developerii Firefox OS

Mozilla dezvaluie Keon si Peak - Smartphone-urile pentru developerii Firefox OS

Mozilla a dezvaluit smartphone-urile Keon si Peak, dispozitivele care vor fi folosite pentru dezvoltarea noului Firefox OS pentru mobile.

Firefox OS Smartphone

Mozilla a surprins publicul la CES 2013 avand un demo functional al noului sistem de operare pentru smartphone-uri intitulat Firefox OS. Acum eu sunt destul de sceptic in aceasta privinta, mai ales din cauza faptului ca browserul pe care am incetat sa il folosesc acum cateva luni si poarta acelasi nume, avea probleme din ce in ce mai mari si mai enervante. Stiu ca nu e frumos sa judeci o carte dupa coperti insa de la un browser cu probleme la un sistem de operare pentru mobile e cale lunga, si nu sunt sigur ca Mozilla e in stare sa o parcurga pana la capat. Ah, stai, nu Mozilla va crea acest sistem de operare ci dezvoltatorii din intreaga lume, sa ii mai dam asadar o sansa.

In aceasta ordine de idei Mozilla a prezentat cele doua terminale pe care se vor face testele lui Firefox OS, doua dispozitive interesante, colorate si destul de performante… pentru anul 2010. Keon si Peak sunt numele acestora, destul de sugestiv de altfe, Peak inseamna desigur „varf” iar Keon, este nume de baiat si cel mai probabil vine de la expresia din ebraica „dumnezeu e gratios”. Cele doua terminale sunt echipate cu un ecran de 4.3 inch si un procesor dual-core si respectiv 3.5 inci si un procesor single-core. Imaginile acestora le regasiti mai jos, micutul keon fiind cel portocaliu, la fel ca logo-ul companiei.

Smartphone Firefox keon mobile
Firefox Keon Smartphone
smartphone firefox mozila peak mobile
Firefox peak Smartphone

 

Citește și: