10 ian. 2013 | 16:57

Firefox OS tot mai aproape de lansare

ACTUALITATE
Firefox OS tot mai aproape de lansare

Firefox OS se anunta a fi surpriza acestui an si se pare ca ne apropiem cu pasi repezi de lansarea sa in Europa.

firefox-mobile-os

Cu toate acestea pana acum nu au circulat prea multe informatii cu privire la ce dispozitive vor rula acest nou sistem de operare mobil. Seful ZTE, Cheng Lixin a declarat ca lucreaza impreuna cu un operator de telefonie mobila din Europa la un smartphone Mozilla ce ar urma sa ajunga pe piata in decursul acestui an.

Implicarea celor de la ZTE alaturi de acest „misterios” operator, demonstreaza ca suntem tot mai aproape de lansarea unui telefon care va rula noul Firefox OS. Dupa cum scriam in urma cu ceva timp, ne-am putea astepta sa vedem asemenea telefoane chiar in cadrul MWC 2013.

ZTE Firefox OS

Pentru moment nu au fost facute publice informatii legate de performanta sau preturile unor asemenea dispozitive, asa ca nu stim in ce masura noul sistem de operare va putea concura cu veteranii de pe piata precum Android si iOS. Urmeaza sa vedem cand va fi prezentat oficial, dar in orice caz 2013 se anunta un an interesant pe piata telefoanelor mobile, mai ales datorita noutatilor ca BlackBerry 10 sau acest misterios Firefox OS.