Zvonuri: Microsoft se pregateste sa uneasca WP8 cu Windows RT

Zvonuri: Microsoft se pregateste sa uneasca WP8 cu Windows RT

Windows RT este un esec de piata enorm, motiv pentru care s-ar putea sa-l uneasca, in viitorul apropiat, cu Windows Phone.

Microsoft Windows Phone 8 Windows RT Surface

Noul spre deosebire de anul trecut, nu  mai include sufixul RT, o dovada clara a faptului ca Microsoft nu vede foarte bine acest brand pe piata. Acesta este doar varful unui munte care la baza are un amalgam de intrebari si nelamuriri din partea celor care s-au jucat totusi suficient de mult cu Windows RT.

Aparent, in urmatorii doi ani, gigantul din Redmond mai are planificate trei update-uri importante pentru Windows Phone si Windows RT, din aceeasi familie de actualizari GDR – General Distribution Release. Scopul acestora va fi de a combina WP8 cu Windows RT si de a transforma doua platorme, pentru tablete si telefoane, intr-un singura, similar cu ce s-a intamplat in univerul Android in urma cu cativa ani. Daca se confirma, perioada de tranzitie va fi supravegheata de Terry Myerson, vicepresedinte al diviziei de sisteme de operare din cadrul companiei.

Tot la capitolul combinatii, s-ar putea ca pana la sfarsitul perioadei de primavara 2014, Windows Phone Store si Windows  Store sa se transpuna intr-un singur magazin virtual. Informatia provine de la un profesor care ar fi trebuit sa evite acest subiect in cadrul unei prezentari desfasurate luna trecuta cu usile inchise.

Scopul acestor permutari definte mai sus este largirea portofoliului de dispozitive din piata de mobile, in care compania americana ar avea mai multa incredere. De acum ramane sa vedem cum va reusi Microsot sa-si motiveze marea de dezvoltatori sa actualizeze aplictatiile pentru toate tipurile de ecrane folosite pe piata.

Citește și: