Mega nu se va rezuma doar la gazduirea de fisiere

Mega nu se va rezuma doar la gazduirea de fisiere

Creatorul noului site de partajare de fisiere Mega a postat zilele trecute pe Twitter cateva informatii legate de viitorul serviciului sau.

Mega email cloud securitate

Dupa ce lansarea Mega.co.nz a fost un succes international, Kim Dotcom se pare ca planuieste multe alte servicii ,,sub umbrela” noului brand. Totul a inceput cu o mentiune pe Twitter legata de securitatea informatiilor stocate pe serverele din SUA ale unor servicii americane. Acestea se refera la faptul ca proprietarii Gmail, Skype sau iCloud sunt obligati prin lege sa ofere agentiilor americane de securitate, gen NSA, acces liber printr-un backdoor la informatiile utilizatorilor. Aceste dezvaluiri au fost facute in contextul in care puterea americanilor nu se extinde si la serverele pozitionate in Noua Zeelanda, tara in care se afla Mega.

Definita ca ,,un refugiu sigur pentru companii care concureaza cu operatorii de servicii nesigure din SUA”, Noua Zeelanda va gazdui si alte servicii noi introduse de Dotcom. In aceleasi postari pe Twitter, creatorul Mega a promis ca vom vedea in anii urmatorii servicii securizate de email, web chat, voce, video si ,,mobile”, toate sub brandul Mega.

Tot in ultimele zile, Kim a atras atentia asupra faptului ca se pot plati abonamentele Mega folosind Bitcoin, nu doar prin PayPal. Implementarea acestei functii a fost creata pentru a oferi un strat suplimentar de anonimitate utilizatorilor. Cu un accent clar pe securitate, Mega s-ar putea sa fie un succes pe termen lung. Mai ales acum, cand foarte multi internauti incep sa se gandeasca mai mult la intimitatea datelor, operatorii de servicii localizati in SUA ar putea avea de suferit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: