Lansarea HTC One a ingropat compania producatoare

Lansarea HTC One a ingropat compania producatoare

Intarzierile nu sunt o veste buna pentru producatorii de telefoane, precum HTC, care nu mai vand nimic in perioada de asteptare, cum este cazul HTC One.

htc one profituri incasari

In teorie, de o calitate remarcabila cu niste specificatii de invidiat. In practica, prea putini oameni l-au vazut incat sa conteze detaliile de mai sus. Din cauza faptului ca au existat numerose intarzieri de productie pentru varful de gama al companiei, automat s-a creat o perioada tampon in care nimeni nu a mai cumparat terminale HTC asteptand sa puna mana pe cel mai tare aparat al producatorului taiwanez.

A venit momentul rezultatelor financiare, iar efortul pe care HTC l-a investit in One, un terminal care ar fi trebuit sa salveze compania, nu a facut decat sa provoace cel mai dezastruos trimestru din istoria companiei. In conditiile in care anul trecut, in aceeasi perioada, profitul net inregistrat de producatorul taiwanez era de 173 milioane de dolari, va dati seama cum arata pe hartie o scadere de… 98%? Raspunsul este simplu si dramatic: foarte rau. Pentru o companie care a facut vanzari de 1,4 miliarde de dolari, a iesi pe plus cu 2,8 milioane este un dezastru pe care, daca alte companii l-ar fi avut, ar fi inchis „sandramaua”.

In teorie, HTC One ar trebui sa inceapa sa apara pe pietile importante ale lumii in jumatatea a doua a acestei luni, in timp ce , ar trebui sa ajute un pic vanzarile in SUA tot in aceeasi perioada. In aceste conditii, mi se pare o inconstienta si sa investesti in HTC si sa crezi ca am putea vedea o intoarcere la 180 de grade a companiei. Sper sa ma insel, dar nu cred.

Citește și: