Kinect iti va putea inlocui mouse-ul in interactiunea cu PC-ul

Kinect iti va putea inlocui mouse-ul in interactiunea cu PC-ul

Se zvoneste ca va fi revolutionara, pana la lansare insa, Microsoft ne mai arata cateva lucruri utile pentru modelul actual.

kinect pc mouse hand

Indiferent , care va veni in pachet cu urmatorul XBOX, inca raman uimit de utilitatea Kinect-ului care se afla in acest moment pe piata.

In cadrul Microsoft TechFest, un eveniment al companiei americane desfasurat in aceasta saptamana in SUA, Microsoft a prezentat cateva functii dintr-. Din cate se pare, Software Development Kit-ul, care va permite utilizatorilor de Windows sa scrie programe pentru Kinect, va fi mult mai destept. Printre altele, va oferi sansa programatorilor sa asocieze actiuni din Windows unor gesturi relativ simple. Utilizatorii vor putea face pinch-to-zoom de la distanta, pe o imagine, folosind ambele maini. Actiunea de navigarea pe diverse zone a unei pagini web va fi de asemenea usor de realizat. Per ansamblu, intregul repertoriu de functii va fi posibil, fie prin simple miscari ale mainii, fie prin inclestarea pumnului. Si jocuri de PC precum Jetpack Joyride au fost demonstrate folosind noua aplicabilitate, iar argumentul a fost destul de convingator.

Din pacate, parea mea este ca entuziasmul pentru datul din maini in fata monitorului va scadea la fel de rapid precum datul din maini pe un monitor sensibil la atingere. Atata timp cat respectiva activitate implica un efort suplimentar din partea utilizatorului, care nici macar nu-l face mai eficient, mi-e frica de faptul ca cei mai multi utilizatori de PC-uri nu mai au chef sa invete un nou mod de a interactiona cu el. As vedea un posibil scenariu de utilizare in cazul unui HTPC.

Citește și: