Kinect Fusion – O noua functie spectaculoasa va ajunge in SDK-ul acestei platforme

Kinect Fusion -  O noua functie spectaculoasa va ajunge in SDK-ul acestei platforme

In luna iunie a anului trecut anuntam Kinect for Windows SDK in varianta beta. In luna februarie a acestui an, aceeasi unealta dedicata dezvoltatorilor facea valuri cu versiunea 1.0. Dupa mai bine de jumatate de an incepem sa vedem update-uri semnificative aduse SDK-ului.

SDK kinect fusion windows

Urmatoarea versiune de Kinect SDK, platforma care permite dezvoltatorilor crearea de aplicatii folosind senzorul Microsoft Kinect, va primi un update semnificativ. Este vorba de Kinect Fusion.

Considerat o unealta in sine, Kinect Fusion este o colaborare impresionanta dintre mai multe universitati, laboratoare si Microsoft. In principiu este vorba de posibilitatea reproducerii in 3D a unui model din mediul inconjurator folosind camerele si senzorii din Kinect. Demonstrata in clipul de mai jos, functionalitatea pare foarte bine pusa la punct, iar rezultatele sunt surprinzatoare. Indiferent daca plimbati un obiect prin fata senzorului sau plimbati senzorul Kinect printr-o camera, precizia este remarcabila.

Desi a fost considerata foarte mult timp o unealta de uz intern pentru Microsoft, nu va mai dura mult si ne vom putea juca si noi cu aceasta.

Citește și: