14 feb. 2013 | 10:24

iPhone-urile din Brazilia vin si cu Android

ACTUALITATE
iPhone-urile din Brazilia vin si cu Android

Cu toate ca a mai avut probleme in trecut cu numele asociate unor produse, Apple tocmai a pierdut o lupta importanta cu iPhone-urile in Brazilia.

iPhone Neo One Brazilia brand

In anul 2000 o companie din Brazilia isi inregistra un nume pentru telefoane inteligente. Acel nume era iPhone, iar numele companiei era Gradiente. Desi au trecut 7 ani pana in momentul in care Apple a decis sa lanseze un produs cu acest nume, compania americana s-a dus in Brazilia si a batut cu pumnul in masa sperand sa obtina exclusivitate asupra respectivului brand. Dupa cativa ani de procese, Institutul de Proprietate Industriala din Brazilia a decis ca Apple nu are cum sa detina drepturi depline asupra termenului „iPhone” in aceasta tara.

In continuare, iPhone-urile se vor vinde fara probleme in Brazilia, atat cele originale, cat si cele produse de Gradiente.

Compania braziliana a inceput deja sa profite de respectivul nume lansand la finele anului trecut un iPhone cu Android. Ca urmare, Apple va putea lansa si comercializa noi modele de iPhone, insa nu vor fi singurele din aceasta zona. Problema pare destul de complexa la nivel judiciar, insa pentru Gradiente este destul de simpla, detine proprietatea intelectuala pentru acel nume si beneficiaza de sonoritatea produselor Apple. Pe de alta parte, este posibila crearea unei confuzii in Brazilia legate de conceptul de iPhone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele