HTC stinge becul afacerilor din Brazilia

HTC stinge becul afacerilor din Brazilia

Print

Cu toate ca Brazilia a inceput sa fie de ceva timp una din tarile cu cea mai mare rata de adoptie a smartphone-urilor, se pare ca HTC nu s-a aflat printre companiile care sa profite de acest trend.

Dupa ce s-a vehiculat ca HTC nu va lansat varful de gama, seria HTC One, si in Brazilia, in aceste zile s-a confirmat ca HTC va renunta complet la distributie de smartphone-uri in tara lui Ronaldo. In urma acestei decizii mai multi oameni isi vor pierde locul de munca si singurii ca vor mai lucra sub brandul HTC vor fi cei de liniile de suport. Confirmand vestea care parea initial doar un zvon, HTC a declarat pentru AndroidPIT ,,dupa ce am analizat cifrele de vanzari, am decis sa ne retragem complet din piata de electronice din Brazilia.”

Aceasta veste vine la scurt timp dupa ce un studiu a confirmat ca 8,9 milioane de cetateni ai tarii au cumparat anul trecut smartphone-uri. Desi IDC a preconizat ca Brazilia va ajunge pana in 2016 pe locul patru in topul detinatorilor de smartphone-uri, se pare ca acest trend nu i-a avantajat suficient si pe cei de la HTC. StatCounter a aproximat ca pe teritoriul intregii Brazilii doar 0,11% din utilizatorii de terminale inteligente sunt posesori de HTC.

In ordine, HTC este depasit de ZTE, RIM, Motorola, LG, Sony, Apple, Samsung si Nokia in aceasta tara.

Mergand pe criteriul de puterea obisnuintei, se pare ca o tara precum Brazilia a demonstrat clar ca o serie de terminale puternice, inteligente si prietenoase nu sunt suficiente pentru ca un producator sa-si faca simtita prezenta in teritoriu.

Citește și:
Etichete: