Interfaţa Mozilla Firefox pentru Windows 8 ajunge pe internet

Interfaţa Mozilla Firefox pentru Windows 8 ajunge pe internet
10:24 13.12.2013

Era doar o chestiune de timp până apărea cea mai recentă versiune a intefeţei implicite pe care o au cei de la Mozilla pentru Windows 8.

mozilla firefox microsoft windows 8 interfata

Deşi nu mai este nici o surpriză efortul celor de la Microsoft de a crea un întreg amalgam de aplicaţii Metro sau Moderne pentru Windows 8, partenerii importanţi par să amâne la infinit versiunile optimizate pentru noua interfaţă. În definitiv, acest trend se traduce prin schimbări radicale introduse forţat de dezvoltatori şi cei mai mulţi vor să fie siguri că au ales bine.

În cazul versiunii Moderne de Firefox pentru Windows 8, se pare că până la sfârşitul lunii  ianuarie 2014 ar trebui să o vedem lansată cu câteva noutăţi importante. Mai sus vedem pentru prima oară un nou ecran de start ce are mari şanse să fie cel final. După cum se poate observa, utilizatorii vor fi întâmpinaţi nu doar de câteva butoane mari optimizate pentru un ecran sensibil la alegere, dar şi de nişte hinturi menite să vă explice într-un mod cât mai simplu care sunt noile opţiuni ce vă sunt ofierite.

Implicit, veţi fi întâmpinați de un ecran care pe de o parte afişează bookmark-urile voastre şi, pe de alta, o listă autogenerată cu cele mai vizitate site-uri. Tab-urile deschise vor fi accesibile printr-un swype din parte de sus a ecranului sau printr-un click dreapta pe aceeaşi zonă. Următoarea etapă în acest proces laborios va fi optimzarea meniului cu care veţi fi întâmpinat la prima rulare a browser-ului, în cuvintele creatorilor ,,Windows 8 First Run experience”.

Din punctul meu de vedere, aceste aplicaţii populare vin cu un beneficiu enorm pentru Microsoft, care, cu fiecare noua versiune de Windows, face eforturi semnificative de a calcula o medie între o interfaţă touchscreen şi una pentru utilizare cu mouse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI