Intel incepe sa livreze primele procesoare Haswell catre producatori

Intel incepe sa livreze primele procesoare Haswell catre producatori

Fara a fi oficializat distributia noilor procesoare Intel Core, compania americana se pare ca a livrat deja primele procesoare .

Intel 4th Gen haswell

O sursa apropiata de companie a confirmat ca saptamana ce tocmai s-a incheiat a marcat livrarea primelor procesoare Haswell catre producatorii OEM de sisteme. Daca zvonurile se confirma, este foarte probabil ca, pana la sfarsitul celui de al doilea trimiestru al acestui an, sa vedem pe rafturile magazinelor PC-uri construite in jurul celei de a patra generatii de procesoare Intel Core.

Desi este foarte probabil ca primele detalii ale procesului de distributie sa fie facute publice in cadrul evenimentului IDF de la Beijing de saptamana aceasta, specificatiile noilor procesoare au fost mediatizate inca de acum cateva luni. Fara a se lauda semnificativ cu performanta acestora, CEO-ul Paul Ottelini a fost foarte mandru in ceea ce priveste consumul energetic. Mai precis, noile CPU-uri, in comparatie cu Ivy Bridge, au fost descrise ca oferind cea mai mare diferenta de durata de viata a bateriei, de la o generatie de procesoare la alta. In total, aceasta noua generatie de cipuri va include . Desi vor folosi aceeasi tehnologie de fabricatie de 22 nanometri, socket-ul folosit va fi altul – LGA 1150 si placile de baza necesare vor fi construite pe chipset-uri Lynx Point.

Procesoarele Haswell sunt gandite pentru o noua generatie de ultrabook-uri si sistem hibride ultra compacte. Avand in vedere ca in documentele oficiale era planificata , livrarea catre producatorii de sisteme a primelor cipuri Intel Core ajuta la respectarea termenului promis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: