Intel confirma faptul ca experimenteaza cu ideea de Smartwatch

, 19 Iun, 11:20

Intel confirma faptul ca experimenteaza si el cu concepte de Smartwatch, intrebarea este: lucreaza pentru sine sau pentru Apple?

Intel Apple Smartwatch

Nu este nici o noutate ca cel mai mare producator de microprocesoare cocheteaza cu aceasta idee, din moment ce Google, Apple, Samsung si alti producatori au planuri pentru un astfel de Smartwatch. In timpul summit-ului Next Big Thing organizat de Bloomberg, Justin Ratner – Intel chief technology officer a recunoscut faptul ca Intel experimenteaza cu astfel de concepte.

„De fapt, ne uitam la modele noi de dispozitive de afisare, ceasul este doar o optiune, daca vrei sa afisezi timpul. Vorbim insa de trimiterea unui mesaj sau citirea lui – nu ar fi mai bine daca doar te-ai uita la incheietura?”.

Bazate pe acest argument, noile dispozitive ar putea fi concepute pentru a usura cu adevarat comunicarea, afisarea timpului fiind o simpla optiune care nu va fi definitorie. Aceste dispozitive ar putea detine o tehnologie care sa poata „observa” momentul in care sunt folosite si sa incerce sa afiseze cat mai eficient informatia de care utilizatorul are nevoie la momentul respectiv. Ar fi interesant ca, in momentul in care primesti un mesaj sau un tweet, faptul ca privesti ceasul imediat dupa notificare sa duca direct la citirea mesajului si sa iti ofere optiunea sa raspunzi la acesta prin comanda vocala, iar asta fara a apasa pe nici un buton.

Totusi, ideea este ca Intel a stat aproape de Apple in ultimii ani, progresele tehnologice de interes fiind implementate imediat pe produsele Apple. Intrebarea este, asadar, daca acest Smartwatch va reprezenta o linie de produse proprii Intel sau este vorba de portofoliul „marului american”.

Aceasta nebunie cu Smartwatch-urile a pornit anul trecut, cand Pebble, un produs nou, promovat prin Kickstarter, a strans peste 10 milioane de dolari in precomenzi, de la nu mai putin de 68,929 de utilizatori sau, mai bine spus, viitori utilizatori.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

„a strans peste 10 milioane de dolari in precomenzi, de la nu mai putin de 68,929 de utilizatori ” – atunci cand faci precomanda nu iti cere niciun dolar. deci cum au strans ei 10 milioane cand nu s-a vandut niciun ceas Pebble? Verifica informatia inainte sa o postezi te rog.

Mail

Thank You for your Pre-order. We will contact you when your Pebble is ready to ship and arrange payment at that time.

Pebble Pre-Order Receipt

Order Number: #11234XXXXX  Date: 06/19/2013

1x Pebble (Pre-Order) – Cherry Red for $0.00 each

Subtotal : $0.00 USD
Shipping : $0.00 USD
Total : $0.00 USD

Pebble Technology, Corp:   http://www.getpebble.com/

Radu Neagu

Ma referam la exact cei 68929 utilizatori de pe Kickstarter, care au platit pretul ceasului, facand astfel o precomanda. Cand sustii un proiect de genul asta pe Kickstarter sau indiegogo sau orice alta platforma de crowd-funding platesti practic in avans.

http://www.kickstarter.com/projects/597507018/pebble-e-paper-watch-for-iphone-and-android?ref=live

Pe site-ul lor oficial au aparut dupa ce s-a terminat campania pe Kickstarter, si da, acum se poate face precomanda fara sa platesti nimic in avans.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail