In SUA, Android-ul scade pentru prima oara in statisticile Comscore

In SUA, Android-ul scade pentru prima oara in statisticile Comscore
13:30 07.03.2013

Suntem deja in luna martie, motiv pentru care, cei de la Comscore, au facut publica prima statistica pentru .

comscore apple top us handset maker early 2013

Cu toate ca piata smartphone-urilor se aglomereaza din ce in ce mai mult cu jucatori importanti si modele impresionante, in varf raman in continuare Apple si Samsung.

de terminale care activeaza in SUA. Cu o crestere de 3,5% din luna octombrie 2012 pana in ianuarie 2013, gigantul din Cupertino a inregistrat cea mai mare crestere in aceasta perioada, dintre toate companiile.

Campaniile agresive de marketing practicate de Samsung se pare ca nu au fost atat de eficiente pe cat spera compania sud coreeana. Cu doar 1,9% in plus fata de luna octombrie, cele 21,4 procente pe care le detine Samsung in acest moment sunt cu aproximativ 50% mai mici decat cele detinute de Apple.

In ceea ce priveste popularitatea platformelor, aici vedem cea mai mare surpriza din ultimii 2-3 ani. Chiar daca Android-ul reuseste sa-si mentina o majoritate detasata la 52,3% din piata, aceasta valoare este cu 1,3% mai mica decat in urma cu 3 luni. In conditiile in care iOS-ul a crescut si in acest top cu 3,%, cu siguranta Google nu are motive de bucurie.

Cu toate ca acest top nu include noua versiune a sistemului de operare BlackBerry, per ansamblu, toate platformele au scazut in popularitate pentru ca Apple si al sau iOS sa infloreasca.

comscore top sua smartphone os

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI