IDC: Popularitatea dispozitivelor conectate la internet, in 2012

, 23 Feb, 09:42

O companie care incearca sa nu rateze nimic cand vine vorba de vanzari si studii de adoptie, IDC a creat pentru 2012.

IDC Connected Devices gadgets smartphone tabelte

Pentru a infatisa o imagine cat mai completa a vanzarilor de gadgeturi din 2012, IDC a publicat un studiu care include un concept nou, Smart Connected Devices. Aici intra desktop-uri, notebook-uri, tablete si smartphone-uri. Per ansamblu, aceasta este o piata care doar in trimestrul patru din 2012 s-a reflectat in 367,7 milioane de aparate comercializate. In crestere cu 28,3 procente fata de aceeasi perioada din 2011, aceasta valoare este cea mai buna demonstratie a faptului ca investitiile in IT nu au incetinit sub nici o forma.

Smartphone-urile si notebook-urile sunt acum pe primele locuri in preferintele utilizatorilor, in timp ce . Tabletele vor mai ramane probabil jumatate de an pe ultimul loc in preferintele utilizatorilor, avand in vedere ca au cea mai mare crestere de la an la an, 78%.

Anul trecut a fost unul bun pentru gadgeturi, valurile succesive de lansari si produsele din ce in ce mai performante s-au reflectat in vanzari masive. Per total, 1,2 miliarde de dispozitive conectate la internet s-au vandut in intregul an 2012, cu 29,1 procente mai mult decat in 2011.

Deoarece aceste studii sunt de cele mai multe ori defalcate si pe companii, nu doar pe tipuri de produse, este interesant sa vezi ca gigantul sud-coreean a dat clasa tuturor. Samsung a vandut 20,8% din intreaga piata de ,,Smart Connected Devices”, in timp ce Apple a vandut cu 2,6% mai putin. Locul trei a fost ocupat de Lenovo cu 6,5%, in timp ce HP si Dell s-au luptat pentru locurile patru si cinci.

Indiferent cine va impresiona audienta anul acesta la MWC, este mai evident ca niciodata ca investitiile majore se fac in dispozitive din ce in ce mai portabile. Aproape oricine are un smartphone si, decat sa-si schimbe computerul de acasa, mai bine isi mai cumpara o tableta.

IDC Dispozitive Conectate top 1IDC Connected Devices Top 2

Avand in vedere ca multe companii din IT sau computere, IDC este printre singurele care se ocupa cu agregarea tuturor tipurilor de gadgeturi conectate la internet comercializate in 2012.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail