IDC „ne sperie” cu noi statistici pentru vanzarile de PC-uri

IDC

In cazul in care mai avea cineva vreun dubiu, un nou studiu IDC confirma o accelerare, a trendului de scadere, a vanzarilor de PC-uri.

Studiu IDC Windows 8 sisteme livrate

Desi nu este nici primul si nici ultimul , reuseste sa fie unul dintre cele mai pesimiste. Mai trist decat atat este faptul ca  si mai putin pe pronosticuri.

Cel mai recent studiu facut public de cei de la IDC ne atrage din nou atentia asupra faptului ca oamenii fug de PC-uri, motiv pentru care vanzarile sunt din ce in ce mai mici. In practica, in cel de-al patrulea trimestru din 2012 s-au comercializat global un numar destul de spectaculos de 89,8 milioane de PC-uri. Daca in teorie acest numar vi se pare impresionant, va inselati. Din pacate este cu 6,4 procente mai mic in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2011. Acesta statistica este ingrijoranta mai ales cand este pusa in contextului intregului an. Anul 2012, in comparatie cu 2011, a inregistrat o scadere cu 3,2 procente, producatorii reusind sa comercializeze un total de 352,4 milioane de PC-uri. In aceasta situatie IDC ne atrage atentia asupra unui numar de doua elemente. In primul rand este dramatic ca sezonul sarbatorilor de iarna al anului 2012 a fost primul cu vanzari mai mici in comparatie cu aceeasi perioada a anilor anteriori. In al doilea rand, ar fi fost placut ca macar procentul cu care au scazut vanzarile sa nu fie mai mare decat media anuala deoarece demonstreaza o scadere mult mai brusca a vanzarilor.

Uitandu-ne la capra vecinului, pana si Apple si-a mai ponderat in cel de-al patrulea trimestru vanzarile explozive din anii anteriori. Ar fi fost dragut ca  in masa, cu totii stim insa lipsa entuziasmului utilizatorilor vis-a-vis de cel mai recent SO Microsoft.

Citește și: