Ultrabook-urile salveaza vanzarile de notebook-uri

Ultrabook-urile salveaza vanzarile de notebook-uri

Intel Ultrabook vanzari notebook

Intr-o perioada in care din ce in ce mai multi utilizatori se orienteaza catre un smartphone si o tableta sau, in cel mai rau caz, un Macbook, ultrabook-urile au ajuns sa poarte numele de salvatorii industriei de PC-uri portabile. Sa vedem de ce.

Un nou studiu al celor de la NPD a relevat ca ultrabook-urile au avut un impact foarte bun asupra pietei de notebook-uri propulsate de sistemul de operare al celor de la Microsoft. Doar in primele 5 luni din acest an, 11% din notebook-urile vandute cu pret de peste 700 dolari purtau cu mandrie titulatura. In zona de preturi 700-900 dolari, scaderile din industria notebook-ului nu a depasit 3 procente.

In zona de preturi mai mari de 900$, cresterea a fost datorata exclusiv ultrabook-urilor, motiv pentru care notebook-urile cu acest pret mediu au crescut cu 39%. Din pacate, pe sistemul „cu o floare nu se face primavara”, notebook-urile de toate felurile, indiferent de pret, au scazut in vanzari si popularitate cu 17%.

In alta ordine de idei, ultrabook-urile sunt din ce in ce mai populare, motiv pentru care vanzarile au crescut intr-un ritm stabil inca de la inventarea conceptului. Pe de alta parte, sa nu uitam de MacBook Air, care continua sa primeasca actualizari anual si reuseste sa concureze cu ultrabook-urile obisnuite la pret, asa ca producatorii obisnuiti nu au o viata usoara.

Citește și: