NPD: Windows 8 nu a modificat trendul vanzarilor de PC-uri

NPD: Windows 8 nu a modificat trendul vanzarilor de PC-uri

In urma unui nou studiu al celor de la NPD realizat pe perioada sarbatorilor a devenit evident ca Windows 8 nu a influentat pozitiv vanzarile de PC-uri.

Windows 8 studiu vanzari NPD

Cu toate ca a avut loc pe 26 octombrie si pana la utilizatorii au avut timp sa se obisnuiasca cu ideea unui nou SO, vanzarile au fost foarte slabe. Cei de la NPD, in urma unui studiu realizat la cei mai mari retaileri din SUA, au confirmat o scadere a vanzarilor de notebook-uri cu 11 procente fata de aceeasi perioada a lui 2011. Trebuie mentionat ca studiul s-a axat exclusiv pe notebook-uri cu Windows nu si cu OS X. De asemenea, nu au fost luate in calcul vanzarile de tablete Microsoft Surface sau de sistem All-in-one.

A fost analizata si rata de adoptie a notebook-urilor cu ecran sensibil la atingere, o functie pe care Microsoft a laudat-o intens ca fiind perfecta pentru Windows 8. La acest capitol  rezultatele sunt dramatice, doar 4,5% din sistemele portabile comercializate in ultima perioada au avut touch screen. Stephen Baker – Vicepresedinte pe analiza industriei la NPD a declarat pe marginea studiului ,,Tanarul sistem de operare a facut putine in a stimula vanzarile de sarbatori sau pentru a influenta trendul descendent al vanzarilor de notebook-uri cu Windows din ultimii ani.”

Aceasta lovitura este cea mai recenta dintr-un lung sir de probleme intampinate de Windows 8. Dupa ce si-a alienat partenerii OEM cu lansarea tabletei Surface, Microsoft a trebuit sa suporte la inceputul saptamanii trecut si . Acesta din urma a justificat vanzarile slabe de PC-uri din ultima perioada prin calitatea sistemului de operare Windows 8.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: