GTA 5 depaseste recorduri de vanzari si popularitate

GTA 5  depaseste recorduri de vanzari si popularitate

Asteptam cu interes ca noul sa bata recorduri de popularitate si nu a durat decat 24 de ore pana la primele realizari confirmate de acest gen.

Grand Theft Auto GTA 5 vanzari popularitate

Ca o paranteza, creatorii Grand Theft Auto au beneficiat ieri de mai multe „titluri” obtinute, in parte datorita faptului ca noul joc din serie este unul… incredibil. Jocul are mari probleme cu misoginismul, infatisand femeile intr-o perspectiva negativa in orice scenariu. Jocul este plin si de „mici arogante”, pe care le-au putut observa clientii fideli.

Trecand peste detalii, GTA 5 este jocul care s-a vandut cu cea mai mare viteza din toate timpurile, in comparatie, in primul rand,  cu alte jocuri din serie. Cu 800 de milioane de dolari adunate in incasari la mai putin de 24 de ore de la inceperea comercializarii, aproape nimic nu-i sta in cale noului titlu. La prima vedere, succesul poate fi pus pe seama faptului ca pur si simplu vorbim de un nou joc open world Grand Theft Auto, insa, la drept vorbind, incasarea unui miliard de dolari pe aceasta creatie parea… iminenta.

Merita sa avem un pic in vedere si concurenta. Call of Duty Black Ops 2 a atins anul trecut primul miliard in incasari in 15 zile, dupa ce, cu un an inaine, COD Modern Warfare 3 atingea acelasi record financiar in 16 zile. Acestea par acum mici copii fata de Grand Theft Auto 5. Doar 500 de milioane a reusit sa incaseze in prima zi iteratia de anul trecut a francizei Call Of Duty.

In teorie, prima comparatie care vine in minte oricarui jucator este cea cu industria cinematografica, problema este ca, daca Avatar a adunat primul miliard in 17 zile, este evident ca jocurile video joaca deja in alta liga. Desi un joc original costa in medie 60 de dolari si foarte multi jucatori investesc acesti bani in precomenzi, acest aspect conteaza mai putin cand costurile de productie pentru un joc precum ultimul . Cu alte cuvinte, este evident ca piata s-a schimbat semnificativ in ultimii ani, pe toate planurile, si doar timpul ne va spune daca s-a intamplat in bine acest fenomen sau nu.

Citește și: